Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.06.2015 12:26

Московітський інкубатор Варвар Караулових

Рашу сколихнула звістка про те, що 19-літня московська студентка-"відпускниця" подалася не хохлів-бандерівців убивати, а відправилася на підтримку до бойовиків Ісламської держави... Зрада "руському міру"?

Учора ввечері (11 червня) усі рашівські ЗМІ дивувалися вчинку студентки-другокурсниці Московського державного університету, яку під конвоєм у літаку супроводили зі Стамбулу. Дев’ятнадцятилітня Варвара Караулова, яка володіє п’ятьма мовами, займається тайським боксом, втекла з дому і вирушила на підмогу бойовикам Ісламської держави Іраку і Леванту (ІДІЛ). Її затримали в Туреччині, по дорозі до штаб-квартири  терористичної Мекки – сірійського міста Ракка.  Ось як виглядає ця екзальтована баришня – дивитися тут.   

Я прочитав десятки статей, сотні коментарів з цього приводу в нічній московітській пресі і виніс з того однозначний висновок. Росіяни шоковані тим, що їхня «соплємєнніца» поїхала на сафарі полювати на людей не в український Донбас, а в ІДІЛ. При чому з боку вояків ісламського (сунітського) віросповідання. І саме через це вона стала  ізгоєм серед великорусів. А ось якби вирушила на підмогу до так званих «ДНР» чи «ЛНР», стріляла по українцях, бандерівцях, то, звісно ж, була б героєм. Ніхто про її вчинок криво б і не згадав. А тут навіть брехливий, невиїжджений кінь, міністр закордонних справ РФ С. Лавров з високого московського телеамвону почав гнівно кавчати з приводу «дикого вчинку» представниці «руського міра».

Звичайно, можна сказати й так, що хвора голова не дає спокою ногам. Вони так і шукають свою кулю. Не під Донецьком, так у Сирії. Це точно. «Ватники» теж он в Україну для променаду їздили. Одних у пересувних крематоріях спалили (російське ноу-хау), інших таємно позакопували. Саме з метою скрити ось такі високі втрати росіян в офіційно не оголошеній війні і спрямований спеціальний указ московського карлика про втаємничення втрат «відпускників». Ще частина цих шукачів удачі в автоматом у руках без ніг/рук/очей повернулися додому. Лежать тепер в своїх, даруйте за відвертість, сморідних норах, горілкою заливають хворобливі спогади. Обмивають путінські секретні нагороди. І нікому вони не потрібні. Навіть рідним. Довічний тягар…

А хто скаже, чим, власне, відрізняється облудний «руській мір» від ісламського? Ті ж самі «духовні скрепи», той же агресивний фанатизм, вороже, нетерпиме ставлення до цивілізації, демократії, інакодумства. Зміщене поняття в розумінні добра і зла. Кремль, як дбайливий агроном-садівник не перестає через свої потужні пропагандистські канали вливати у мізки московітів думку про підвищену духовність і сакральне значення Росії для світу. А якби 19-літня боксерка, зрозуміло, поїхала постріляти в укропів, то її б на всю планету славили б платні гебельсята на Кисіль-ТБ, і особисто піп Гундяєв благословляв би на людиновбивство. І була б вона соціально близьким злочинцем всьому «руському міру», а тут називають виродком, і вимагають навіть знайти шпарину закону, щоб відправити Варвару на зону…

Загалом оцінюючи рівень пропагандистського валу Кремля на people РФ, можу сказати, що якби флюгер враз змінив напрямок дії, Москва, приміром, забула на пів року про Україну, Донбас, стала несподівано підтримувати ІДІЛ, нинішніх 86 відсотків росіян, які буцімто стоять горою за Путіна, напевне б, швидко теж повірили в правильність нової позиції влади. Населення РФ висловило б палкий захват і гарячу підтримку терористам з Ісламської держави. Тоді б відбою не було від «відпускників», котрі б прямували у бік сірійського міста Ракка. А  Варвара Караулова була б претендент №1 на звання Героя Росії.  

А все тому, що нинішня раша до глибини памороків – суто радянська держава. Сконструйована під пропагандистську модель управління. З технологіями утримання електорату в «скрепах» віри в непереможність російського духу і зброї. Ось чому кремлівські вожді понад усе бояться відійти від постулатів Сталіна й Леніна, які в «єжових» рукавицях тримали народ під пильним ком НКВС/КДБ. Нині цю роль сповна виконують вихідці з цих спецслужб, які на правах господарів заповнили кабінети Кремля.

Росія держава, в якій на першому місці знаходиться… пропаганда. Яка працює за певними політичними лекалами. Півтора року тому в Кремлі заклали московським телевізійникам програму на публічне знищення України через підтримку сепаратизму, російської агресії в Криму і на Донбасі, і ця щебінедробильна установка не зупиняється ні на жодну мить. Загляньте на їхні провідні телеканали. За пів години на свідомо здорову людину нападає очманіння.

Звісно, що ця робота немає нічого спільного з журналістикою. Тому, що в журналістиці на першому місці знаходиться щирість. Якраз відвертість, душевність – це головні якості журналістської професії. А яка прямодушність може бути в пропаганді? Це політологічний сценарій, який людяності не знає. Де вона в  тому, що ГРТ, до прикладу, розтрубило на весь світ бузу про розіп’ятого хлопчика на площі Слов’янська чи про те, що українські військові мовбито зумисне щодоби розстрілюють міста Донбасу?

Тому нічого дивного в тому, що Варвара Караулова пішла шукати себе до головорізів. Вона з пелюшок вихована в дусі знищувати «невірних». Її до цього подвигу підштовхнула державна пропаганда, яка вся просякнута духом вищості «руського міра». Ось вона цей дух запаморочення понесла в інший бік від «відпускників». І тільки через це її в Росії не зрозуміли.

Цими днями в інтерв’ю італійській газеті «Кор`єре делла Сера» Володимир Путін заявив, що начебто не знає за собою помилок. Це, як мені здається,  найбільше насторожує. Він, либонь, так нічого не зрозумів, ніяких не зробив висновків. Тому інкубатор з виплодження нових варвар-караулових в Московії продовжує напружено працювати. І це уже страшно для всього світу…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]