Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.04.2015 00:21

За що уряд Яценюка називають "веселим цвинтарем"?

З етимології нинішніх днів

Думаю, що Арсеній Яценюк ужевідіграна політична фігура. З винятково  поганою історією. Він зробив стількидурниць, що інший за три життя на подібне б не розжився. Як на мене, показавсебе зовсім несерйозною людиною-управлінцем, просто пацаном із буковинського українсько-єврейськоговодевілю. Але не звичайним, а з зиском. Тут я, даруйте, не можу не довіряти  аргументам  голови Державної фінансової інспекції МиколиГордієнка – читайте,дивіться і слухайте тут. Особливо ж тоді, коли є акти перевірок, проведенихфахівцями колишнього КРУ, котрі однозначно свідчать, що мільярди з урядувитекли і зникли невідомо куди, то тепер пан Арсеній нехай хоч гопки стрибає,сам чи в обнімку з іншим Арсеном (Аваковим), а народ достойно все оцінить. Особливож це бридко виглядає тоді, коли він, либонь, свідомо заганяє всіх українськихлюдей у голодне гетто, прикриваючись війною.

Давайте ж проаналізуємо, чогодобився Яценюк на чолі уряду?

Козиряючи своїм англійськимшармом і показними телефонними переговорами з віце-президентом США, канцлеромФРН, ВІДІБРАВ СНІДАНКИ У ШКОЛЯРІВ. Вперше в світовій історії придумав ввести ДОТРИДЦЯТИ ВІДСОТКІВ ЗБОРІВ З ПЕНСІЙ ЛЮДЕЙ, які заслужили ці кошти багаторічноюроботою на службі державі. Де ще є подібне, нехай скаже наш англомовний велетдумки пан Яценюк? Відтак, сьогодні понадодинадцять мільйонів пенсіонерів опинилися за межею бідності.

ПОЗБАВИВ РЯДУ ПІЛЬГ ЧОРНОБИЛЬЦІВ,УЧИТЕЛІВ, ЛІКАРІВ, ВАЖКО ХВОРИХ. Усе це зроблено начебто з метою економії 4,5мільярдів гривень для збройних сил. Але, як не парадоксально, саме цієї пори, колипроводилися через парламент ці дикунські рішення, як заявив публічно на всюдержаву Микола Гордієнко по одному з каналів ТБ, пан А. Яценюк «причепив ноги» 7,6мільярдам державних коштів. Вони просто розтанули у кабмінівському тумані, погинулив словесному лушпині «великого патріота» Яценюка.

Хто є цей діяч насправді, панове?

Як підсумок, кількість безробітнихв Україні за останні місяці перевершила понад два мільйони. Ще є понад мільйонпереселенців, проблемами яких в урядісистемно практично ніхто не займається.Не кажучи вже про три мільйони українців, які наймитами гнуть спини позакордонах.

А тепер я запитаю вас. За більшяк рік роботи пана Яценюка на чолі Кабміну ви хоч раз чули з його устсловосполучення «робочі місця»,«нові виробництва»? Які він,напевне, повинен був вимовляти по тисячу разів на день, у кожній аудиторії, накожній урядовій нараді. Бо тільки це може врятувати Україну від ще більшоїнужди і скрути.  Звичайно ж ні, не чули.І я не мав жодної такої нагоди.  Він,мабуть, зовсім не знає, що це таке. Позаяк його, як можна зрозуміти, подібнеабсолютно не цікавить. Зате він уже другий тиждень бере участь в активних піаракціях за участі міністра внутрішніх справ А. Авакова, його радника А.Геращенка. То вони разом під камери когось затримують, то проводять розширенуколегію МВС за участі глави уряду на вулиці Богомольця, 10, то придумали якесь,буцімто виїзне засідання Кабміну у Національній академії внутрішніх справ.

Може навіть скластися враження, що Яценюк став прем’єр-міністром персональноодного міністерства. Ось-ось там йому незабаром пошиють спеціальну уніформу з аксельбантамиі галіфе…

Приміром, у суботу, 4 квітня ц.р.,глава уряду посидів у яскраво розфарбованому майбутньому поліцейському патрульномуавто, розповів журналістам про технічні потужності машини, начебто це Українавипускає «Тойоти» і з цього ми щось маємо. А після цього поспішив прийматирішення про підвищення до 30 тисяч гривень заробітної плати 63-ьом слідчим МВС зособливо важливих справ.  Тепер, казав, зкорупцією буде покінчено…

Це для мене чимсь нагадує маразматичнувпевненість міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в тому, що всіпроблеми кримських татар розв’язалися після анексії Кремлем Криму. Немов брати посовку тут виглядають пан Яценюк і товариш Лавров. Особливо, коли зауважити, щоу слід за підвищенням зарплати слідчим було прийнято рішення по керівникуДержавної фінансової інспекції Миколі Гордієнку: звільнити з посади, справупередати на розгляд генеральної прокуратури.

Так хто ж тоді прокрався? Хто насправдіочолив кабмінівську мафію після втечі януковичів?

Якщо судити про це за матеріаламизасідання уряду від 4 квітня ц.р., то виходить абсолютний оксиморон – «дотепнедурне». Василь Стус таку ситуацію називав "Веселим цвинтарем", Тарас ГригоровичШевченко казав: «На нашій, не своїй землі».  А тут зібралися швиденько всі друзі й вчорашнісоратники по школі, університету, колишній роботі Арсентія Петровича, які розмісилисяна вигідних посадах Кабміну, центральних органів нової влади і … сплели лапті М.Гордієнку, ще й натравили генеральну прокуратуру на нього. Ось, мовляв, хтовинуватець усіх фінансвоих бід! А пан Яценюк, звісно, цяця. А про зниклих 7,6мільярда гривень, звісно, ні слова. Начебто їх і не було. Справді, не уряд, авеселий цвинтар!

Та, мабуть, у Кабміні забувають,що ще не вечір. І навряд чи спійманому на гарячому з пропажею мільярдних коштівбюджетних асигнувань вдасться вийти сухим із води. Тому й глава уряду готовийслідчим платити не лише по 30 тисяч гривень на місяць. Скажіть йому, що ви йоговрятуєте, він прийме рішення про зарплату в 500 тисяч гривень! Будьте певні.

Однак, це не одна лише дивна пропажазі столу Кабміну. Зійшовши на сьомий поверх вулиці Грушевського, пан Яценюк,напевне, вирішив, що він найрозумніший в Україні, і ніхто не знає, якформуються дебети й кредити, особливо ж у такій високоприбутковій і злочинній галузі,як газопостачання. Тому саме в той час, коли кимось привласнювалися 7,6мільярда гривень, про які суспільству сигналізував М. Гордієнко, була вчиненаще одна кримінальна афера – підняття до небес оплати за тепло і газ, коли для населеннявартість тисячі кубометрів голубого палива стала коштувати 7.1 тисячі гривень. Щеодин світовий рекорд дурощів і шахрайства уряду Яценюка.

І тут все таки треба скластиСлаву Богу за те, що в Україні є Юлія Тимошенка.  Хоч, як на мене, це вельми примхлива політичнапостать і я особисто зовсім не поділяю її погляддів, але саме зараз і в цьому місці вона як фахівець може зіграти для народу України вирішальнуроль при зупинені повального грабежу. Бо нові тарифи оплати вже запущено з 1квітня ц.р., як розповідають знаючі люди, хапуги вже смачно потирають руки,готують колекторські агентства, які забиратимуть житло у громадян за несплаченіборги за тепло і газ: уряд А. Яценюка віддав цю важливу сферу на абсолютне розтерзання бандитам. Можливо,й очікуючи звідти мільярдних надходжень - не скажу, не знаю...

Хто хоче краще уяснити сутьпроблеми, слухайтеаргументи Ю. Тимошенко тут, а я лише замічу, що політик, як мені здалося,вельми популярно й аргументовано довела: вартість газу, який видобувається зукраїнських свердловин (19,5 мільярда кубометрів) плюс два мільярди покупного,утворюють газовий мікс, відпускна вартість якого складе в 3,1 рази менше, ніжпропонує нині уряд А. Яценюка. Тобто, вартістьйого складе лише 2355 гривень за тисячу кубометрів для громадян. Це варіант, заякий потрібно нам боротися усім.

Однак Кабмін А. Яценюка палець обпалець не вдарив, щоб відібрати газові свердловини в тих, кому їх роздарував В.Янукович. Основна частина з них, найбільш рентабельні, високопродуктивні і нинізнаходяться у руках донецьких і звідти, будьте певні,  йдуть величезні кошти на «Опозиційний блок», можливо,на фінансування бандитів на окупованих територіях, або й нових керівниківкиївської влади. Більше того, газ прямогоном спроваджується на реалізацію зависокими цінами у зарубіжжя.  Замістьтого, щоб спрямовуватися виключно на внутріукраїнські потреби, перш за все дляжитлового сектора. Тому найперше завдання: націоналізувати цевиробництво, позаяк нинішні власники їх не будували, а отримали в бандитську спадщинувід донецьких.

Отож наступний тиждень має статипочатком боротьби громадян України за свої життєві проблеми   –створити в Верховній Раді  України двітимчасових слідчих комісії. Першу – щодо грабунку 7,6 мільярдів гривень зКабміну, і другу – з вирішання нагальних газових проблем.

Якщо ці комісії буде створено,уряд А. Яценюка, передбачаю, до літа не втримається. Багато кому з йогоочільників доведеться запитувати дорогу на Ростов, або й до Стіни плачу… Що поробиш, така вже в нихдоля – бандитів з великої дороги… 

Ще одним беззаперечнимдоказом неймовірно високого рівня корумпованості нинішньої, так званої нової владистало те, що за більш ніж рік роботи, є відсутність антимонопольного комітету.Того карального органу, який повинен би був гасити спекуляційні, хижацькі апетитиокремих акул ринку. Насамперед, в галузі продовольчого споживання. Через це, яквважають фахівці, ціни на харчі в Україні завищені не менш як на третину.

А все тому, що «новіхазяї», так звана коаліція, ніяк не може домовитися, хто ж із них має володітицією «хлібною посадою». Яка з парламентських фракцій. Ось і переможці РеволюціїГідності, чистоплюї після донецьких бандитів! Хто має незміряно набити чемоданигрошей, а це значить ймовірно стати кандидатом на переможці у наступних виборах– місцевих, парламентських, президентських. Заздрість душила кожного повноважногопредставника правлячої верхівки на таких зібраннях: якщо не проковтну сам, тоне дам це зробити іншому. Відтак, всі перемовини закінчувалися нічим. І тому,як пояснила цей дивний колапс контрольного напрямку роботи влади Юлія Тимошенкона останньому ефірі Савіка Шустера каналу 112.ua, «вирішили, нехай керують ті, які залишилися від Януковича…» Себто,нічиї.

Але ви гадаєте, вонизалишилися без нагляду? Їх просто покинули, не взяли під ковпак з відсосом грабункумонополій? Якби ж то не так.

Скажімо, одну знайбільш прибуткових ділянок цього медового органу наживи і нині очолюєколишній кращий друг правої руки В. Януковича, який ущент пограбував одну згалузей держави, за тим збиткувався над народом в одній з центральних областей,а нині втік на побережжя Адріатики. Одне слово, надзвичайно цінний тип. Якось ярозповім про нього… 

***

А тут пропоную переглянути відеопро те, як проводився обшуку кабінеті начальника ДАІ м. Києва.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи