Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.04.2015 00:21

За що уряд Яценюка називають "веселим цвинтарем"?

З етимології нинішніх днів

Думаю, що Арсеній Яценюк уже відіграна політична фігура. З винятково  поганою історією. Він зробив стільки дурниць, що інший за три життя на подібне б не розжився. Як на мене, показав себе зовсім несерйозною людиною-управлінцем, просто пацаном із буковинського українсько-єврейського водевілю. Але не звичайним, а з зиском. Тут я, даруйте, не можу не довіряти  аргументам  голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка – читайте, дивіться і слухайте тут. Особливо ж тоді, коли є акти перевірок, проведених фахівцями колишнього КРУ, котрі однозначно свідчать, що мільярди з уряду витекли і зникли невідомо куди, то тепер пан Арсеній нехай хоч гопки стрибає, сам чи в обнімку з іншим Арсеном (Аваковим), а народ достойно все оцінить. Особливо ж це бридко виглядає тоді, коли він, либонь, свідомо заганяє всіх українських людей у голодне гетто, прикриваючись війною.

Давайте ж проаналізуємо, чого добився Яценюк на чолі уряду?

Козиряючи своїм англійським шармом і показними телефонними переговорами з віце-президентом США, канцлером ФРН, ВІДІБРАВ СНІДАНКИ У ШКОЛЯРІВ. Вперше в світовій історії придумав ввести ДО ТРИДЦЯТИ ВІДСОТКІВ ЗБОРІВ З ПЕНСІЙ ЛЮДЕЙ, які заслужили ці кошти багаторічною роботою на службі державі. Де ще є подібне, нехай скаже наш англомовний велет думки пан Яценюк? Відтак, сьогодні понад одинадцять мільйонів пенсіонерів опинилися за межею бідності.

ПОЗБАВИВ РЯДУ ПІЛЬГ ЧОРНОБИЛЬЦІВ, УЧИТЕЛІВ, ЛІКАРІВ, ВАЖКО ХВОРИХ. Усе це зроблено начебто з метою економії 4,5 мільярдів гривень для збройних сил. Але, як не парадоксально, саме цієї пори, коли проводилися через парламент ці дикунські рішення, як заявив публічно на всю державу Микола Гордієнко по одному з каналів ТБ, пан А. Яценюк «причепив ноги» 7,6 мільярдам державних коштів. Вони просто розтанули у кабмінівському тумані, погинули в словесному лушпині «великого патріота» Яценюка.

Хто є цей діяч насправді, панове?

Як підсумок, кількість безробітних в Україні за останні місяці перевершила понад два мільйони. Ще є понад мільйон переселенців, проблемами яких в урядісистемно практично ніхто не займається. Не кажучи вже про три мільйони українців, які наймитами гнуть спини по закордонах.

А тепер я запитаю вас. За більш як рік роботи пана Яценюка на чолі Кабміну ви хоч раз чули з його уст словосполучення «робочі місця», «нові виробництва»? Які він, напевне, повинен був вимовляти по тисячу разів на день, у кожній аудиторії, на кожній урядовій нараді. Бо тільки це може врятувати Україну від ще більшої нужди і скрути.  Звичайно ж ні, не чули. І я не мав жодної такої нагоди.  Він, мабуть, зовсім не знає, що це таке. Позаяк його, як можна зрозуміти, подібне абсолютно не цікавить. Зате він уже другий тиждень бере участь в активних піар акціях за участі міністра внутрішніх справ А. Авакова, його радника А. Геращенка. То вони разом під камери когось затримують, то проводять розширену колегію МВС за участі глави уряду на вулиці Богомольця, 10, то придумали якесь, буцімто виїзне засідання Кабміну у Національній академії внутрішніх справ.

Може навіть скластися враження, що Яценюк став прем’єр-міністром персонально одного міністерства. Ось-ось там йому незабаром пошиють спеціальну уніформу з аксельбантами і галіфе…

Приміром, у суботу, 4 квітня ц.р., глава уряду посидів у яскраво розфарбованому майбутньому поліцейському патрульному авто, розповів журналістам про технічні потужності машини, начебто це Україна випускає «Тойоти» і з цього ми щось маємо. А після цього поспішив приймати рішення про підвищення до 30 тисяч гривень заробітної плати 63-ьом слідчим МВС з особливо важливих справ.  Тепер, казав, з корупцією буде покінчено…

Це для мене чимсь нагадує маразматичну впевненість міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в тому, що всі проблеми кримських татар розв’язалися після анексії Кремлем Криму. Немов брати по совку тут виглядають пан Яценюк і товариш Лавров. Особливо, коли зауважити, що у слід за підвищенням зарплати слідчим було прийнято рішення по керівнику Державної фінансової інспекції Миколі Гордієнку: звільнити з посади, справу передати на розгляд генеральної прокуратури.

Так хто ж тоді прокрався? Хто насправді очолив кабмінівську мафію після втечі януковичів?

Якщо судити про це за матеріалами засідання уряду від 4 квітня ц.р., то виходить абсолютний оксиморон – «дотепне дурне». Василь Стус таку ситуацію називав "Веселим цвинтарем", Тарас Григорович Шевченко казав: «На нашій, не своїй землі».  А тут зібралися швиденько всі друзі й вчорашні соратники по школі, університету, колишній роботі Арсентія Петровича, які розмісилися на вигідних посадах Кабміну, центральних органів нової влади і … сплели лапті М. Гордієнку, ще й натравили генеральну прокуратуру на нього. Ось, мовляв, хто винуватець усіх фінансвоих бід! А пан Яценюк, звісно, цяця. А про зниклих 7,6 мільярда гривень, звісно, ні слова. Начебто їх і не було. Справді, не уряд, а веселий цвинтар!

Та, мабуть, у Кабміні забувають, що ще не вечір. І навряд чи спійманому на гарячому з пропажею мільярдних коштів бюджетних асигнувань вдасться вийти сухим із води. Тому й глава уряду готовий слідчим платити не лише по 30 тисяч гривень на місяць. Скажіть йому, що ви його врятуєте, він прийме рішення про зарплату в 500 тисяч гривень! Будьте певні.

Однак, це не одна лише дивна пропажа зі столу Кабміну. Зійшовши на сьомий поверх вулиці Грушевського, пан Яценюк, напевне, вирішив, що він найрозумніший в Україні, і ніхто не знає, як формуються дебети й кредити, особливо ж у такій високоприбутковій і злочинній галузі, як газопостачання. Тому саме в той час, коли кимось привласнювалися 7,6 мільярда гривень, про які суспільству сигналізував М. Гордієнко, була вчинена ще одна кримінальна афера – підняття до небес оплати за тепло і газ, коли для населення вартість тисячі кубометрів голубого палива стала коштувати 7.1 тисячі гривень. Ще один світовий рекорд дурощів і шахрайства уряду Яценюка.

І тут все таки треба скласти Славу Богу за те, що в Україні є Юлія Тимошенка.  Хоч, як на мене, це вельми примхлива політична постать і я особисто зовсім не поділяю її погляддів, але саме зараз і в цьому місці вона як фахівець може зіграти для народу України вирішальну роль при зупинені повального грабежу. Бо нові тарифи оплати вже запущено з 1 квітня ц.р., як розповідають знаючі люди, хапуги вже смачно потирають руки, готують колекторські агентства, які забиратимуть житло у громадян за несплачені борги за тепло і газ: уряд А. Яценюка віддав цю важливу сферу на абсолютне розтерзання бандитам. Можливо, й очікуючи звідти мільярдних надходжень - не скажу, не знаю...

Хто хоче краще уяснити суть проблеми, слухайте аргументи Ю. Тимошенко тут, а я лише замічу, що політик, як мені здалося, вельми популярно й аргументовано довела: вартість газу, який видобувається з українських свердловин (19,5 мільярда кубометрів) плюс два мільярди покупного, утворюють газовий мікс, відпускна вартість якого складе в 3,1 рази менше, ніж пропонує нині уряд А. Яценюка. Тобто, вартість його складе лише 2355 гривень за тисячу кубометрів для громадян. Це варіант, за який потрібно нам боротися усім.

Однак Кабмін А. Яценюка палець об палець не вдарив, щоб відібрати газові свердловини в тих, кому їх роздарував В. Янукович. Основна частина з них, найбільш рентабельні, високопродуктивні і нині знаходяться у руках донецьких і звідти, будьте певні,  йдуть величезні кошти на «Опозиційний блок», можливо, на фінансування бандитів на окупованих територіях, або й нових керівників київської влади. Більше того, газ прямогоном спроваджується на реалізацію за високими цінами у зарубіжжя.  Замість того, щоб спрямовуватися виключно на внутріукраїнські потреби, перш за все для житлового сектора. Тому найперше завдання: націоналізувати це виробництво, позаяк нинішні власники їх не будували, а отримали в бандитську спадщину від донецьких.

Отож наступний тиждень має стати початком боротьби громадян України за свої життєві проблеми   – створити в Верховній Раді  України дві тимчасових слідчих комісії. Першу – щодо грабунку 7,6 мільярдів гривень з Кабміну, і другу – з вирішання нагальних газових проблем.

Якщо ці комісії буде створено, уряд А. Яценюка, передбачаю, до літа не втримається. Багато кому з його очільників доведеться запитувати дорогу на Ростов, або й до Стіни плачу… Що поробиш, така вже в них доля – бандитів з великої дороги… 

Ще одним беззаперечним доказом неймовірно високого рівня корумпованості нинішньої, так званої нової влади стало те, що за більш ніж рік роботи, є відсутність антимонопольного комітету. Того карального органу, який повинен би був гасити спекуляційні, хижацькі апетити окремих акул ринку. Насамперед, в галузі продовольчого споживання. Через це, як вважають фахівці, ціни на харчі в Україні завищені не менш як на третину.

А все тому, що «нові хазяї», так звана коаліція, ніяк не може домовитися, хто ж із них має володіти цією «хлібною посадою». Яка з парламентських фракцій. Ось і переможці Революції Гідності, чистоплюї після донецьких бандитів! Хто має незміряно набити чемодани грошей, а це значить ймовірно стати кандидатом на переможці у наступних виборах – місцевих, парламентських, президентських. Заздрість душила кожного повноважного представника правлячої верхівки на таких зібраннях: якщо не проковтну сам, то не дам це зробити іншому. Відтак, всі перемовини закінчувалися нічим. І тому, як пояснила цей дивний колапс контрольного напрямку роботи влади Юлія Тимошенко на останньому ефірі Савіка Шустера каналу 112. ua , «вирішили, нехай керують ті, які залишилися від Януковича…» Себто, нічиї.

Але ви гадаєте, вони залишилися без нагляду? Їх просто покинули, не взяли під ковпак з відсосом грабунку монополій? Якби ж то не так.

Скажімо, одну з найбільш прибуткових ділянок цього медового органу наживи і нині очолює колишній кращий друг правої руки В. Януковича, який ущент пограбував одну з галузей держави, за тим збиткувався над народом в одній з центральних областей, а нині втік на побережжя Адріатики. Одне слово, надзвичайно цінний тип. Якось я розповім про нього… 

***

А тут пропоную переглянути відео про те, як проводився обшук у кабінеті начальника ДАІ м. Києва.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]