Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2015 22:08

Дещиця плутонію у справі льотчиці Савченко

27 січня відкривається другий європейський фронт наступу на фобії кремлівського маніяка. Лондонський суд розпочинає публічний розгляд справи про вбивство з допомогою радіоактивного плутонію Олександра Литвиненка, в якій чітко прослідковується слід Москви.

Завтра, 27 січня, у Великобританії відкривається своєрідний другий фронт ЄС проти маніяка Путіна. У Лондонському суді починаються публічні слухання справи щодо загибелі від отруєння полонієм колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка. Мабуть, якби не агресія Росія проти України, в ході якої головний кремлівський ординець засвітився, як організатор війни, цей процес не мав би найменшої судової перспективи.

Напередодні цього, 24.01.2015 р., газета «Дейлі Телеграф», в ході власного журналістського розслідування, опублікувала розшифровку аудіоплівки, на якій офіцер ФСБ Олександр Литвиненко за рік до смерті розповідає про те, як передавав італійським спецслужбам інформацію про дружбу Володимира Путіна і Семена Могилєвича, котрий за даними Литвиненка, реалізовував зброю Аль-Каїді.

Цікаво, що джерело газети з американського Агентства Національної Безпеки (АНБ) стверджує, мовбито, його співробітники володіють записом перехоплених переговорів, які є доказом того, що рішення про вбивство Литвиненка приймалося в Кремлі. Однак, як зауважує відоме видання, використати ці доводи в суді не вдасться, оскільки вони здобуті не правовим шляхом. Хоча також вельми цінні для розуміння де, власне, собака зарита.

Побачимо на які факти, аргументи вийде з часом цей неординарний процес, який стартує. Я хочу лише підкреслити, що, судячи з публікації «Дейлі Телеграф», можна чітко уяснити, що торба кримінальних звинувачень проти Путіна і Москви, либонь, розв’язалася. А суддя, який вестиме засідання, за свідченням тієї ж відомої англійської газети, повідомив, що володіє неспростовними доказами причетності Росії до вбивства інформатора ряду спецслужб, у тому числі й англійської МІ-6, Олександра Литвиненка за допомогою радіаційного полонію.

У цієї підлої і страшної історії прямий зв'язок із справою нашої льотчиці Надії Савченко. Який? А ось послухайте.

У матеріалах справи, яка буде слухатися в лондонському судді, неодмінно називатиметься прізвище москвича Андрія Лугового. Дружина покійного Олександра Литвиненка переконана, що саме цей колишній ординський кагебіст виконав завдання Кремля на знищення її чоловіка, доставивши і застосувавши проти нього смертельну отруту. Колишнього феесбешика московитська влада уже декілька разів, після повернення з Лондону, кооптує депутатом державної думи РФ. Розплачується у такий спосіб за заслуги перед Путіним. Адже Луговий підозрюється в тому, що фізично знищив людину, яка мала докази проти кремлівського лідера персонально і володіла доводами про його співпрацю з розшукуваним у США міжнародним бандитом Сєвою Могилєвичем.

На фоні цих подій просто таки дивним виглядає заява глави комітету Держдуми РФ у закордонних справах, керівника російської делегації в ПАРЄ Олексія Пушкова на прес-конференції в Страсбурзі. А він так прокоментував вимогу Парламентської Ради негайно звільнити з-під варти українську заручницю Надію Савченко, яка набула імунітету недоторканності, як депутат ПАРЕ: "Ніхто не має наміру звільняти Савченко через таке трактування імунітету ПАРЄ. Я підкреслюю, мова про трактування. Ми вважаємо, що імунітет надається для здійснення депутатами своїх повноважень, а не для того, щоб зробити його недоторканним за злочини, вчинені в минулому".

Хоча добре відомо, що в матеріалах кримінальної справи, переданих українською стороною, представлено неспростовні доводи, основані на треках переміщень телефону пані Надії. Він переконливо доказує, що лейтенант Савченко виявилася затриманою терористами ще до того, як розпочався артилерійський наліт збройних сил української армії, під час якого загинули двоє московських журналістів, відповідальність за смерть яких Москва безпідставно навішує на нашого офіцера. Але путінівський ручний суд не бажає розглядати матеріали суду по суті, фактично убиваючи молоду дівчину, застосовуючи щодо неї тортури, змушуючи її беззастережно голодувати.

Це ще раз доводить те, що, власне, уже неодноразово мотивувалося останнім часом: у росіян своя виняткова дурість. Імперська, радянська, сталінська. Вона будується, як завжди, на брехні, вигадках, інсинуаціях, підтасовках, кадебістських провокаціях. Не вистачає лише плутонія. Але бандити, будьте певні, завжди готові і до найгіршого…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]