Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.11.2014 09:32

Путін переходить у наступ...

Чому посол Росії відвідував учора кабінет Петра Порошенка...

 У дипломатів є таке поняття – «КАЗУС БЕЛЛІ». Себто, привіддля війни.

Якщо хочете більше дізнатися про це, почитайте розділ моєїкниги «Свічка на вітрі», озаглавлений «Казус беллі» для Кремля», його ви знайдете тут.

Новина з цього розділу, на жаль,жахлива. Після поїздки на саміт «двадцятки» до Австралії відомий рашівськийвождь ні разу не телефонував Петру Порошенку, на відміну від того, що з ним траплялосяраніше, аж до учорашнього пізнього вечора. У середу, 26-го, його нарештіпрорвало. Він послав на Банкову до глави української держави свого посла М. Зурабоваі забажав відвертої розмови з Києвом. Діалог Путіна з Порошенком за участікерівника дипломатичної місії Московщини тривав півтори години.

Є відомості, що це були суцільніпогрози піти у наступ всіма засобами збройних сил РФ, якщо Україна офіційно невідмовиться від курсу на вступ до ЄС і НАТО, і насамперед, НАТО, НАТО, НАТО...

Тут треба уточнити. Що під часрозробки і підписання міжфракційної коаліційної угоди  Блок Петра Порошенка попервах відмовлявсявнести до тексту документа слова про необхідність вступу України до НАТО. Нацьому різко наполягали депутати інших формувань, і це навіть загрожувало зривомконсенсусу при підписанні договору. Під кінець БПП був змушений відступити піднатиском парламентських союзників.

У Москві, як можна зрозуміти,надто пильно спостерігали за цим, відтак, усе вилилося вчора в гострий маніакальнийприступ «наполеончика».

До цього потрібно додати і такожучорашній переляк канцлера ФРН Ангели Меркель, після того, як їй  доповіли про те, що в Україні начебто будуть намагатисяпровести референдум чи опитування з приводу можливого вступу держави доПівнічноатлантичного блоку, відмовившись від нинішньої позаблоковості.Німецький лідер заявила, що цього аж ніяк не можна допустити. І справа тут,напевне, не в тому, що фрау боїться України в альянсі, а вона на короткій нозіз Путіним. І добре знає його болісні фантоми щодо реакції на поняття Україна іНАТО. Меркель страшить реакція на це Кремля…

Що нам робити? Проводитимобілізацію? Відмовлятися від очевидного напрямку одягти від москалів НАТОвськупарасольку? 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи