Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.03.2021 15:50

Карта сучасного офісу

Засновник компанії Magnate Design Centre

Якість товарів та наданих послуг є головним фактором успіху компанії. Але...

Але від того, як виглядає офіс компанії, наскільки в ньому комфортно, яка атмосфера в офісі залежить ефективність персоналу. І залежить враження партнерів та клієнтів.

Зонування допоможе уявити офіс у правильному світлі, а також організувати робочий простір якомога раціональніше.

Зонування офісу - це процес розподілу офісного простору на функціональні зони, щоб:

- підвищити продуктивність праці;

- поліпшити емоційний стан співробітників;

- клієнти та партнери приймали вигідні для Вас рішення.

Зона рецепції

Знайомство з компанією починається з усміхненого персоналу та презентабельної зони рецепції. Основною вимогою до меблів для зони рецепції є зручність як для співробітників, так і для відвідувачів. Також дизайнерське оформлення рецепції має уособлювати корпоративний стиль та поєднуватися з оформленням інших офісних приміщень у компанії.

Робоча зона

Для кожної компанії її співробітники найцінніші інвестиції. Зручне та ергономічне робоче місце – безпосередньо та підвищує мотивацію співробітників, та продуктивність праці. Робочі системи це сучасне рішення для офісів. Завдяки модульності робочої системи, їх мобільності, ви отримуєте можливість використовувати простір приміщення максимально ефективно. Змінювати його залежність від змінних потреб компанії.

Зона переговорів

Гарний бізнес будується на гарному спілкуванні. Успішна обстановка для переговорів веде до успіху в діловій зустрічі. Тому особливе місце в офісі варто приділити саме цій зоні. Зустрічі з клієнтами та партнерами (зовнішньої переговори) зручніше проводити ближче до входу до офісу. Внутрішні переговори краще розміщувати біля кабінету директора.
Залежно від потреб використання та масовості зустрічей, переговорні кімнати можна проектувати як одну велику переговорну з можливістю поділу на кілька за допомогою мобільної перегородки або/і кілька в різних частинах офісу.

  

Зона кухні (кафе)

Зона кафе дає можливість надати гостинність відвідувачам у затишній обстановці. Також це місце дає можливість у спокійній обстановці перекусити протягом робочого дня, відволіктися від робочої напруги, не витрачаючи багато робочого часу. Випити чай або каву з колегами, обговоривши кілька робочих питань можна саме в цьому місці.

Зона неформальних переговорів

Ця зона не потребує окремих приміщень. Її встановлюють в офісі типу open-space у будь-якому вільному куточку, вона мобільна і не потребує складних технічних рішень. Для створення зони неформальних переговорів використовуються дивани з панелями, що шумоізолюють, що дають можливість відокремити цю зону від загальної суєти офісу. Ця зона просто необхідна у ситуації проведення швидких зустрічей усередині компанії, що не потребують офіційної ситуації. За допомогою дизайну можна створити відчуття присутності поза приміщеннями, на природі, що створить приємну розслаблюючу обстановку під час переговорів. Це можна зробити за допомогою різних рішень щодо поділу простору, наприклад, у вигляді перегородок легкої конструкції з живими рослинами.

Тренінг-рум

Тренінг-рум - це місце, де ваші співробітники отримують та діляться своїми знаннями та ідеями. З кожним роком значення тренінг-руму у діяльності компанії зростає. Правильна організація простору у таких приміщеннях дуже важлива. Вирішальну роль у цьому питанні відіграє не лише дизайн приміщення, а й правильний вибір освітлення, меблів, мультимедійного обладнання, правильно та комфортно підведені комунікації.

Зона відпочинку

Вона допомагає боротися із монотонністю офісної праці, сприяє культурному спілкуванню співробітників, підтримує загальний творчий настрій. Тут дійсно можна відпочити, позбавитись втоми. Більшість неординарних та сміливих рішень народжується в головах співробітників саме у комфортних зонах відпочинку з креативним оформленням.

Зонування офісу – це важливо. Це допомагає продумати ергономічність офісу, оптимізувати робочі процеси. Не скупіться на якісні матеріали для обробки та гарні меблі. Думаючи про співробітників, ви робите вагомий внесок у розвиток вашої компанії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]