Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2013 16:58

Міндоходів починає котролювати у кого скільки нерухомості

Директор Юридичної компанії "Бі ен Сі"

З 11 листопада 2013 року набирає чинності наказ Міністерства доходів і зборів України № 508 від 26.09.2013 року, яким затверджено порядок звірки інформації про об'єкти нерухомості фізичних осіб з даними Міндоходов.

З 11 листопада 2013 року набирає чинності наказ Міністерства доходів і зборів України № 508 від 26.09.2013 р., яким затверджено порядок звірки інформації про об'єкти нерухомості фізичних осіб з даними Міндоходов.
Порядок регулює механізм проведення звірки про наявність, кількість і розміри житлової нерухомості, що належить фізичній особі. Відповідно до п. 4 Порядку підрозділи Міндоходов за місцем проживання (реєстрації) фізичних осіб направляють фізичним особам повідомлення про запрошення платника податків до органів податкової служби за формою, затвердженою Наказом № 1265.
Звірка проводиться у строк до 31.12.2013 р. включно, на підставі документів, що посвідчують право власності і житлову площу об'єктів нерухомості. Також фізичній осбі необхідно мати при собі документ, що засвідчує особу.
Після проведення такої звірки орган Міндоходов за місцем проживання (реєстрації) фізичної особи проводить звірку з даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно. У разі виявлення розбіжностей між даними, наданими фізичними особами, і даними Держреєстру відповідні відомості вносяться до системи "Податковий блок". Підрозділи Міндоходов за місцезнаходженням нерухомості отримують доступ до внесених відомостей для подальшого аналізу і контролю по сплаті податку на нерухомість.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]