Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.12.2015 22:52

Хвороби транспортної інфраструктури Києва

Ексдепутат Київської міської ради

Якщо влада ігнорує принцип відповідальності за виконання функцій, покладених на неї громадою, не виключаю, що процес ухвалення бюджету може бути заблокований до виконання цих вимог.

У минулому скликанні Київради ми довго ламали списи навколо питання міського транспорту та парковок. Піднімалося і питання закладення в бюджет коштів від підвищення тарифів на проїзд в метро та наземному транспорті, й реклами на транспорті та незадовільних результатів фінансової діяльності КП «Київтранспарксервіс». У міської влади було достатньо часу, щоб виправити ситуацію там, де вона була незадовільна, тому настав час звітувати.

14 грудня відбулося засідання Комісії Київра   ди з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Вона була присвячена кошторису міста на 2016 рік і першим доповідав Департамент КМДА з питань транспортної інфраструктури. Останній показав себе не з кращого боку в ситуації з «Укррослізингом», коли комісію намагалися змусити з голосу віддати 200 мільйонів друзям Януковича. Тому довіра до керівництва органу сильно підірвана.

Проте, мусимо шукати можливість конструктивно працювати, тим більше, що галузь життєво важлива для багатомільйонного міста.

Нам відзвітували про мінімальне збільшення надходжень від діяльності КП «Київтранспарксервіс», проте, системних заходів для усунення корупційних схем на підприємстві ми так і не побачили. Величезна кількість готівки проходить через руки контролерів, які тотально ігнорують свій обов’язок видавати квитанції. Величезна кількість готівки «гуляє» та не потрапляє в міський бюджет.

Ніхто не поспішає переводити оплату проїзду в комунальному транспорті в автоматичний режим, про що ми неодноразово чули від представників влади. А ще ми стільки всього чули про махінації з жетонами в метро!

Якщо влада ігнорує принцип відповідальності за виконання функцій, покладених на неї громадою, не виключаю, що процес ухвалення бюджету може бути заблокований до виконання цих вимог.

Останні події навколо безвідповідальної поведінки Метрополітену та Департаменту транспорту у відносинах з компанією, яку пов’язують з оточенням Януковича, лиш підтверджує необхідність рішуче домагатися врахування інтересів громади, не оглядаючись на демагогію з боку деяких представників влади.

Ми вимагаємо надання детального фінансового звіту від Комунального підприємства «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» і КП «Київтранспарксервіс». На найближчій сесії Київради в четвер буду звертатися з цією вимогою офіційно і публічно. Більше того, за результатом розгляду звітів, повинні бути зроблені висновки.  

Крім того, потрібно добиватися автоматизації процесу оплати проїзду із прозорою схемою руху коштів до бюджету. Це необхідно втілити в життя найближчим часом. На жаль, поки що прогресу не видно...  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]