Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.07.2015 16:13

Бюджетна безвідповідальність КМДА

Ексдепутат Київської міської ради

Бюджетні проекти рішень готуються Департаментом фінансів та іншими структурними підрозділами КМДА, їх керівники чомусь не беруть активної участі в їх презентації.

Міська влада черговий раз перекроює фінансово-бюджетну сферу міста, замість того, аби шукати професійні мотивовані кадри і міняти підходи в менеджменті на більш ефективні та сучасні.

За півроку Програма соціально-економічного розвитку Києва та Бюджет міста коригуються вже вшосте. Якщо виходити з того, що кошторис міста – це система, яка підтримує його життєдяльність, подібно до живого організму, то ми шостий раз за рік мусимо здійснювати хірургічне втручання. Це значить, що організм цей хворий і йому потрібне комплексне оздоровлення.

Бюджетні проекти рішень готуються Департаментом фінансів та іншими структурними підрозділами КМДА, їх керівники чомусь не беруть активної участі в їх презентації.

Зрозуміло, що ні сам міський голова, ні представники виконавчої влади в місті не мають жодного бажання відповідати ні за сумнівні пропозиції щодо коригування, ні за плачевні показники виконання міського кошторису. Так, ми маємо показник фінансування видатків на охорону навколишнього природного середовища нарівні 4.8% за січень-липень. Це катастрофічні цифри, особливо на фоні останніх подій в Чорнобильській пущі та БРСМ. Тим часом, надходження із відновної вартості зелених насаджень становить лише 33%.

Знову нагадує про себе проблема комунальних підприємств. Так, бачимо, що чистий прибуток КП сягнув показника 62.8% від запланованого. Це чергове підтвердження неефективності менеджменту відносно комунального майна. Хотілося б запитати як міська влада має намір вирішувати цю проблему. Проте, це скоріше питання до голови КМДА Кличка, який на засідання не прийшов...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]