Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.06.2015 14:38

Кошти киян витрачають на непрозорі тендери?

Ексдепутат Київської міської ради

Чи є саботажем вимога проведення аудиту та встановлення справедливих тарифів на проїзд, чи закупівля запчастин за завищеними цінами за кошти киян? Чи може саботаж - це витрачати кошти киян на непрозорі тендери?!

 

Коли депутатомКиївради «свободівцем» Русланом Андрійком та мною було напрацьовано ізареєстровано Проект рішення Київради, який передбачав проведення аудиту наміському транспорті, представникистоличної влади наввипередки почали звинувачувати нас у популізмі та саботажі.

Проект рішення «Про призупинення дії Розпорядження КМДА № 66 від 30.01.2015 року «Провстановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків уміському пасажирському транспорті, який працює у звичному режимі руху», передбачав цілком адекватні міри.

Ми пропонувализдорову альтернативу. Нехай влада доведе адекватність такого підвищеннятарифів. До того ж, це буде справедливо по відношенні до киян, яким так і непояснили за що вони будуть платити саме удвічі більше.

Вказаний проект рішення був підданий жорсткій критиці та булознайдено низку суто формальних підстав аби банально не допустити його дорозгляду по-суті на сесії Київради.

Проте, поки нас звинувачували унамаганні нашкодити міському бюджетові, у ЗМІ пройшла інформація про сумнівнітендери КП «Київський метрополітен». Так, КП"Київський Метрополітен" 28 квітня за результатами тендеру уклавугоду з ТОВ "ЄПК Україна" на постачання підшипників на суму 5,69 млнгривень.

Компанія "ЄПК Україна" заснована наприкінці2013 року в Запоріжжі. Офіційним власником є віргінський оффшор "ДірфілдЮніверсал ІНК". Директором є Володимир Собакар, який також очолює фірму заналогічною назвою Іноземне підприємство "Торговий дімЄПК-Запоріжжя". Вона приписана на одній адресі й з має той самий телефон,що і переможець тендеру, і належить однойменному московському торговому дому,який входить у російську групу компаній"ЕПК" ("Европейская подшипниковая корпорація").

Тендерні ціни на деякі види замовленої продукціїсуттєво відрізняються від цін, які можна знайти на сайтах у російськихпостачальників. Наприклад підшипник 30-32315 ЛМ метрополітен купує за1 656 гривень, тоді як у Росії його продають за 1 180 рублів, тобто483 гривні - у чотири рази дешевше. Також підшипник 30-32613 М законтрактувалипо 1 258 гривень за штуку, у Росії він коштує 982 рублі, тобто 402гривень - у три рази дешевше.

Єдиним критерієм оцінювання пропозицій була ціна,однак удвічі дешевша пропозиція "Альтіми" акцептована не була.

Таким чином, поки деяких депутатів звинувачували усаботажі через намагання добитися проведення прозорого аудиту на міськомутранспорті, останній проводить тендерні закупівлі, які наносять збитки міськомубюджетові. Виникає логічне питання: хто саботажник? Чи є саботажем вимога проведенняаудиту та встановлення справедливих тарифів на проїзд, чи закупівля запчастинза завищеними цінами за кошти киян? Чи може саботаж - це витрачати кошти киян на непрозорі тендери?!

В усякому разі, зрозумілоодне – такий стан справ не може влаштовувати ні киян, ні міського голову. Отож,звернувся до нього із депутатським запитом з вимогою втрутитися в ситуацію.Хотілося б знати і про його позицію в даному питанні.

 

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи