Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.06.2015 22:41

Столична влада намагається обвести киян навколо пальця

Ексдепутат Київської міської ради

2 червня 2015 року на сесії Київської міської ради депутати більшости відмовилися голосувати за відновлення районних рад у столиці. Владна більшість у Київраді свідомо саботувала процес відновлення районних рад у Києві. Відповідний проєкт рішення не набрав

2 червня 2015 року на сесії Київської міської ради депутати більшости відмовилися голосувати за відновлення районних рад у столиці. Владна більшість у Київраді свідомо саботувала процес відновлення районних рад у Києві. Відповідний проєкт рішення не набрав необхідної кількости голосів. Столична влада перекреслила всі свої заяви про те, що вона нібито піклується про киян.

В КМДА навмисне створили умови для того, щоби спустити на гальмах ухвалення та реалізацію зазначеного проєкту рішення. Одним із аргументів проти голосування, озвучених у залі засідань, за словами депутата, стала необхідність "доопрацювання частини фінансового обґрунтування. Так, департамент фінансів КМДА надав комісії Київради з питань б'юджету та соціяльно-економічного розвитку лист, у якому зазначив, що обрахувати необхідну для реалізації проєкту кількість коштів неможливо. Це зумовлено тим, що обсяг повноважень, який буде надано районним радам, поки невідомий.

Ми не можемо сказати, що аргументація департаменту фінансів щодо деяких проблемних питань не має сенсу. Він є, але вирішувати питання потрібно. Можна було вийти із ситуації шляхом надання протокольного доручення департаменту обрахувати витрати на утримання районних рад, виходячи з тих функцій, повноважень та инших параметрів, які були до їхньої ліквідації, тільки зробити це в перерахунку на теперішні економічні умови. Потім уже в робочому порядку можна було би вносити корективи, а на засіданні комісії просто взяти ці цифри за основу. Проте ми побачили, що столична влада просто не зацікавлена у розв'язанні питання по-суті в будь-якому вигляді і банально намагається обвести киян навколо пальця.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]