Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.12.2014 09:38

Київрада повинна брати участь у вирішенні проблем військомату

Ексдепутат Київської міської ради

21 листопада Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні розглядала питання щодо списання заборгованості Київського міського військового комісаріату.

21 листопада Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні розглядала питання щодо списання заборгованості Київського міського військового комісаріату.

Ця заборгованість утворилася в результаті невиплати орендної плати за користування нежилими приміщеннями та будинками, в яких розташовані військові комісари Києва. Станом на 1 жовтня це не багато не мало, 933 тисячі гривень.

Комісія майже одноголосно схвалила прохання МВК. Сьогодні в умовах війни, ми повинні всебічно сприяти вирішенню проблем військових. Вислів «усе для фронту» не повинен бути пустими словами ні для кого.

З іншого боку, не може не дивувати той факт, що Міністерство оборони, власне, не приймає активної участі у вирішенні проблем військкомату найбільшого в Україні міста. Ще один не зрозумілий момент полягає в тому, що кошторис МВК взагалі не передбачає коштів на оплату оренди вказаних приміщень, а це вже фінансування МО і це Державний бюджет.

Хотілося би почути позицію Міністерства оборони та Міністерства фінансів з того приводу, що кошти на утримання військових комісаріатів просто банально не виділяються. Це, в свою чергу, спричиняє негативний вплив на якість заходів з мобілізації українців для захисту держави від військової агресії.

Разом з тим, зрозуміло, що загальна економічна ситуація в державі не сприяє легкому вирішенню фінансових проблем, в тому числі, пов’язаних з обороною країни.

У зв’язку з цим, а також тим, що подібні проблеми виникають вже не вперше, доцільно було би передати зазначені приміщення в управління Київського міського військового комісаріату. Це той посильний вклад, який Київрада може зробити в справу забезпечення обороноздатності країни.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]