Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.11.2014 16:49

Прошу Яценюка не нищити бібліотеки та музеї!

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

З програми фінансування бібліотечної та музейної справи буде знято 600 тис. грн. на підготовку кадрів для сфери культури і мистецтва ВНЗ.

З програми фінансування бібліотечної та музейної справи буде знято 600 тис. грн. на підготовку кадрів для сфери культури і мистецтва ВНЗ.

 

Відповідно до розпорядження Кабміну від 5 листопада 2014 року №1069-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених у 2014 році», фінансування бюджетної програми «Бібліотечна та музейна справа, виставкова діяльність, здійснення культурно-інформаційної та культурно-просвітницької діяльності» буде зменшено на 600 тис. грн. З них: оплата праці – 312 тис. грн., комунальні послуги та енергоносії – 178 тис. грн.

 

Відповідні кошти будуть перерозподілені на бюджетну програму «Підготовка кадрів для сфери культури і мистецтва вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації».

 

На сьогоднішній день культура не у загоні, і говорити про несподівану нехватку «культурних» кадрів зараз не можна. А от проблема недофінансування культури, особливо у час, коли країна потребує культурно-інформаційної та культурно-просвітницької діяльності, щоб протистояти тиску «Русского мира» - вкрай важлива.

 

Працівники культури обурені не стільки тим, що їм буде зменшено зарплату, до чого вони вже звикли, а й тим, що навіть комунальні платежі заплатити буде нічим.

 

Невже це робиться для того, щоб у музейних та бібліотечних закладах відключили опалення і книжки та експонати були знищені зимовою негодою?! Якщо це станеться, то сенсу в працівниках музеїв та бібліотек вже не буде. А значить ніякої потреби у нових кадрах для зруйнованих відсутністю опалення бібліотек та музеїв не буде.

 

Зберегти музеї і бібліотеки та їх кадровий потенціал вкрай важливо саме сьогодні. Якщо ми збережемо нинішніх працівників, то буде кому на практиці вчити і майбутніх бібліотекарів та музейників.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]