Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.08.2014 10:47

За гроші, які розкрадаються НАН України, можна щонайменше 2 тижні фіна

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

За попередніми підрахунками Конфедерації вільних профспілок України, за гроші, які розкрадаються Національною академією наук України, можна щонайменше 2 тижні фінансувати АТО.

За попередніми підрахунками Конфедерації вільних профспілок України, за гроші, які розкрадаються Національною академією наук України, можна щонайменше 2 тижні фінансувати АТО.

 

Саме тому я виступив на підтримку дій та рішень Конфедерації вільних профспілок України і Центрального комітету профспілки працівників Національної академії наук України щодо припинення злочинної діяльності керівництва Управління справами НАН України.

 

Зокрема, III Пленумом ЦК профспілки працівників НАН України діяльність Управління справами НАН України визнана незадовільною, а результати роботи комісії, створеної розпорядженням Президії НАН України №377 від 12.06.2014 р., підтвердила факти і масштабність злочинної діяльності посадових осіб у сфері розпорядження багатомільярдними бюджетними коштами та державним майном.

 

Це недопустимо ніколи, а сьогодні, коли країна перебуває у стані війни і у стані жорсткої економії – є злочином проти державності України. Кожна копійка, яку під тим чи іншим виглядом будь-які злочинці навіть з науковими степенями і академічними посадами крадуть із бюджету, коли пенсіонери віддають свої пенсії на армію, а хлопці в зоні АТО вмирають через нестачу бойової техніки, амуніції і медикаментів - це ніж у серце нашої держави.

 

Серед названих злочинів, вчинених керівництвом Управління справами НАН України: відчуження державної власності, доведення до штучного банкрутства державних установ та організацій, що входять до сфери оперативного управління НАН України; нецільове використання та розкрадання бюджетних коштів, державних ресурсів, майна та активів; чисельні службові підробляння та приписки з питань розподілу майнової власності і державних фінансів; неправомірне вилучення, самозахоплення і відчуження об’єктів нерухомості державної форми власності; системні зловживання службовим становищем тощо.

 

Нагадаю, деякі з цих злочинів були оприлюднені мною після звернення до мене Профспілки:  http://bryhynets.com/index.php?nma=news&fla=stat&nums=5901

http://bryhynets.com/index.php?nma=news&fla=stat&nums=5917

 

В одному із виступів Президента П. Порошенка був натяк на цю проблему, коли він сказав, що через науку розбазарюються мільярди, а результатів наукової діяльності на благо України не так вже і багато. Він обіцяв, провести корегування діяльності наукових закладів і, сподіваюся, моє звернення до Президента П.Порошенка, допоможе зробити так, щоб ці коригування були максимально корисними державі. А корупція і розбазарювання, проти яких ми виступаємо в інших галузях, припинилося і в НАН України.

 

Звернувся до Президента України, Прем’єр-міністра України, Ради національної безпеки та оборони України, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ України з проханням негайно втрутитися у ситуацію, що склалася в системі Національної академії наук України, припинити організовану злочинну і корупційну діяльності, забезпечити дієвий контроль за цільовим використанням бюджетних коштів та державного майна, захистити інтереси держави і трудових колективів, притягнути до відповідальності винних посадових осіб тощо.

 

В той же час, Конфедерацією вільних профспілок України підготовлено відповідні звернення до міжнародних та світових організацій, міжнародного профспілкового руху щодо необхідності солідаризації зусиль в боротьбі з корупційними проявами, організованою злочинною діяльністю у науковій і науково-технічній сфері, незаконним використанням та привласненням інтелектуальної власності і авторських прав, протиправного «відмивання» фінансових коштів тощо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]