Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.08.2014 15:31

Місто-пам’ятку руйнують, а міліція не вбачає в цьому злочину

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Поскаржився Генеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ на бездіяльності новокаховських правоохоронників у справі щодо забудови міста-пам’ятки Нова Каховка, яку, як видається, покривають самі міліціянти.

ПоскарживсяГенеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ на бездіяльності новокаховськихправоохоронників у справі щодо забудови міста-пам’ятки Нова Каховка, яку, яквидається, покривають самі міліціянти.

 

Справа в тому, щоя отримав відповідь на своє звернення стосовно ситуації, яка склалася  під час будівництва по вул. Леніна, 5 та 46 ум. Нова Каховка від МВС України, в якій йдеться про те, що правоохоронники невбачають у діях забудовника ніякого кримінального правопорушення і не будутьвносити відповідне питання до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про щоНовокаховським МУ УМВС України в Херсонській області складено відповіднийвисновок.

 

Це не дрібнийзлочин дрібного забудовника, який не знає про унікальність цього міста, яке є одниміз 3-ох у світі, що побудоване виключно за попереднім генпланом, і звісно, єпам'яткою містобудування, єдиною такого типу на пострадянському просторі. Цесерйозна корупційна схема, адже на думку активістів «Української справи», забудовникомє родич колишнього спікера ВР В.Рибака.

 

У зв’язку із тим,що за цим будівництвом стоять посадовці із Києва, це питання не може бути об’єктивнорозглянуте на рівні Нової Каховки. Адже самі правоохоронці та Новокаховськаміська рада у момент виділення землі та надання дозволів на злочинне руйнуванняісторичного середовища знаходилися під тиском найвпливовіших дійових осібпопередньої влади.

 

Самі новокаховці вважають,що і зараз, незважаючи на зміну влади у Києві, на місцевому рівні міськрада,виконком та міліція залишаються під впливом дійових осіб попередньої влади. Томуя розраховую на те, що тільки взявши це питання під особистий контроль з боку Генпрокуратури,МВС і Мінкульту, яке має бути зацікавленим у збереженні міста-пам’ятки,беззаконня в у Новій Каховці можна припинити.

 

Тому я звернувсядо Міністра внутрішніх справ А. Авакова з проханням розібратися із діямиміліціонерів як керівник профільного міністерства та до Генерального прокурора В.Яреми з проханням розслідувати діяльність міліції. А також повідомив про цюситуацію Міністру культури Є. Нищуку з проханням втрутитися у ситуацію, колизаради забудовника об’єкт було позбавлено статусу пам’ятки.

 

Нагадаю, длятого, щоб громада не обурювалася щодо будівництва в історичному центрі НовоїКаховки, влада не зупинила забудовника, а просто позбавила пам’ятку охоронногостатусу. А міліція сьогодні не враховує той факт, що злочин був вчинений щодо пам’яткина момент видачі документів і підходить формально до ситуації.

 

Міліціянти  вважають, якщо об’єкт на догоду забудовнику позбавилистатусу пам’ятки, то у самому будівництві ніякого злочину немає. Але ж і ті,хто зняв статус з пам’ятки, і ті, хто дав дозвіл на будівництво, і ті, хто будують– злочинці і вони мають бути покарані!

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи