Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.07.2014 12:01

Впевнений, що Кличко миттєво може вирішити дві задавнені «культурні» п

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Кличка з подякою, що за його головування Київрада повернула Києву Гостинний двір і звернув увагу на дві проблеми, які можна вирішити без жодних фінансових чи організаційних труднощів.

Звернувся до Кличка з подякою, що за його головування Київрада повернула Києву Гостинний двір і звернув увагу на дві проблеми, які можна вирішити без жодних фінансових чи організаційних труднощів.

 

Серед багатьох питань культури, які потребують термінового вирішення є два задавнені, які підтримував і розпочав вирішувати після Майдану екс-голова КМДА В.Бондаренко, але не встиг. Маю на увазі питання Книгарні «Сяйво» та поновлення В.Кулінича на посаді керівника «Київської фортеці».

 

Йдеться про невиконання КМДА з травня 2014 року рішення Апеляційного суду м. Києва щодо поновлення екс-директора Історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця» на посаді В.Я. Кулінича, відомого активного борця, який зміг відстояти від забудовників «Київську фортецю» і навіть був нагороджений за свої заслуги квартирою на День працівника культури. Але після незгоди В. Кулінича з певними злочинними рішеннями екс-голови КМДА О. Попова, у нього не лише відібрали квартиру, а й «викинули» з посади.

 

Ще одна проблема, яку можна швидко вирішити - повернення колективу книгарні «Сяйво» в популярний свого часу магазин.

 

Нагадаю, що приміщення магазину за адресою: вул. Червоноармійська (Велика Васильківська), 6 до захоплення його «черновецькими» орендувалося колективом «Книгарня «Сяйво», який багато років працював тут  і не лише не вимагав бюджетної допомоги, а й системно платив податки державі.  

 

Саме завдяки колективу приміщення було повернуто громаді. Але після цього О. Попов і його команда не повернули магазин колективу, а створили збиткове, дотаційне, погано працююче муніципальне підприємство, через яке, якщо не крали, то вже точно розбазарювали громадські гроші. Зараз колектив колишньої книгарні «Сяйво» має чинну угоду оренди приміщення, яка діє ще кілька років. Тож Кличко мав би лише дати команду своїм службам – перестати виконувати рішення Попова, перестати розкрадати муніципальні гроші і повернутися в законне поле.

 

Прошу мера Кличка зустрітися з громадськими активістами і сам готовий бути присутній на цій зустрічі, якщо час цієї зустрічі не співпаде з сесійними засіданнями ВР чи поїздками на Донбас.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]