Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2014 14:18

Держфінінспекція підтвердила грошові махінації навколо реставрації схо

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Державна фінансова інспекція підтвердила грошові махінації навколо реставрації сходів, що ведуть до стели Магдебурзького права.

Державна фінансова інспекція підтвердила грошові махінації навколо реставрації сходів, що ведуть до стели Магдебурзького права.

 

Нагадаю, мені стало відомо, що кошторис у 8 млн. грн. на реставрацію сходів до стели Магдебурзького права був затверджений КП «Дирекція реставраційних робіт м. Києва» фактично без ніяких перевірок відповідності цін робіт і матеріалів. Обсяги і розцінки раніше узгоджені кошторисом - не проводилися.

 

Відтак, на реставрації сходів було завищено обсяг та вартість виконаних робіт по об’єкту на загальну суму 678,7 тис. грн., в тому числі порушень, що привели до матеріальних збитків в сумі 489,0 тис. грн. Крім того, порушуючи вимоги розділу «Електроенергетика» , було завищено вартість проектно-вишукувальних робіт по об’єкту на загальну суму 34,04 тис. грн.., що призвело до завищення в обліку кредиторської заборгованості на зазначену суму.

Порушення усунуті в ході ревізії.

 

На жаль, переважна більшість людей, які брали участь у цих махінаціях, досі працюють на своїх посадах і ніхто із них не покараний. А значить, чиновники зможуть і далі грабувати київський бюджет під виглядом потрібних справ. Хотілося б, щоб влада зрозуміла, що нам не просто потрібні мости, розв’язки і реставровані будинки – нам потрібні мости, розв’язки і реставровані будинки за оптимальну ціну, без відкотів у кишені можновладців.

 

Звернувся до мера і голови КМДА В. Кличка з проханням розібратися у ситуації, покарати винних і не допустити аналогічних зловживань у майбутньому. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]