Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.05.2014 11:42

Пам’ятку позбавили статусу, щоб будівництво вважалося законним

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Херсонська виконавча влада відмінила наказ Управління культури Херсонської обласної держадміністрації - яким було поповнено Перелік нововиявлених об’єктів культурної спадщини м. Нова Каховка - для того, щоб у громади не виникало претензій щодо будівництва

Херсонська виконавча влада відмінила наказ Управління культури Херсонської обласної держадміністрації - яким було поповнено Перелік нововиявлених об’єктів культурної спадщини м. Нова Каховка - для того, щоб у громади не виникало претензій щодо будівництва висоток в історичній частині м. Нова Каховка на вул. Леніна, 5 та 46.

 

Такий висновок зробив з отриманої відповіді від Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Херсонській області.

 

Пам’яткоохоронці Нової Каховки вели боротьбу із владою і забудовником самотужки, поки зрозуміли, що своїми силами їм їх не здолати, тому звернулися до мене. Але новокаховська влада, ще до мого звернення, почала боротьбу за можливість забудовувати місто іншим способом: Новокаховська міська рада звернулася 19.03.2014 року до Управління культури Херсонської обласної державної адміністрації із запереченням щодо затвердження Переліку нововиявлених об’єктів культурної спадщини м. Нова Каховка. І вже 24.03.2014 зазначений наказ №15 про затвердження відповідного Переліку було скасовано. Тобто, для того, щоб поновити законність влада не зупинили забудовника, а просто позбавили пам’ятку охоронного статусу. Я впевнений, що це корупція, що це було зроблено в інтересах забудовника.

 

Звернувся до Генпрокуратури з проханням розслідувати діяльність забудовника, Новокаховської міської ради і Херсонської обласної державної адміністрації щодо позбавлення нововиявлених пам’яток статусу та законність будівництва.

 

Нагадаю, до мене надійшло звернення Новокаховської спілки охорони культурної спадщини з проханням не допустити знищення історичного центру Нової Каховки.

 

Нова Каховка - одне з 3-ох міст у світі, яке побудоване виключно за попереднім генпланом, і звісно, є пам'яткою містобудування, єдиною такого типу на пострадянському просторі. За словами пам’яткоохоронців, новобудова не оформлена належним чином: при прийнятті рішення щодо місця будівництва були проігноровані питання розміщення його в історичній частині міста, де заборонене будь-яке будівництво, оскільки з 1950 року центральна частина Нової Каховки віднесена до нововиявлених пам’яток архітектури і містобудування. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]