Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.05.2014 16:18

Місце незаконного складування сажі з вул. Грушевського перетворять на

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Місце незаконного складування сажі з вул. Грушевського - заповідну територію пам'ятки природи місцевого значення «Історичне гирло річки Либідь» - перетворять на парк.

Місце незаконного складування сажі з вул. Грушевського - заповідну територію пам'ятки природи місцевого значення «Історичне гирло річки Либідь» - перетворять на парк.

 

  Володимир Бондаренко доручив КО «Київавтодор» терміново вивезти залишки сміття з даної ділянки, привести територію до вихідного стану, а Голосіївській РДА - провести тепер на колишньому звалищі, озеленення та відновити благоустрій.

 

З відповіді голови КМДА на моє звернення з’ясувалося, що місце, куди були вивезені небезпечні відходи, офіційно вважають місцем тимчасового складування снігу і вже багато років щозими порушують природоохоронне і пам’яткоохоронне законодавство, скидаючи сюди сніг, перемішаний із сміттям, який прибирають з урядового кварталу.   Забруднення території природно-заповідного фонду в таких масштабах є прямим порушенням ст. 252 Кримінального кодексу України.

 

В той же час, у кількох відповідях від Державної екологічної інспекції у м.Києві щодо цієї проблеми, направлених екологам, говорилось, що ніякого звалища не виявлено, а інформація про нього хибна.

Після моїх звернень та скарг на бездіяльність екоінспекторів, справу вдалось зрушити. Комунальні служби стрімко вивезли більшість  сміття і відходів з незаконного полігону. Після цього, вже після зміни керівництва, Державна екологічна інспекція нарахувала збитки, нанесені державі цим забрудненням, які склали 2982305 грн. Сьогодні нашою задачею є проконтролювати, щоб винні були покарані, адже це стане прикладом для інших чиновників, які потенційно спроможні порушити природоохоронне законодавство.

Початок очищення гирла річки Либідь, може стати початком справжньої реконструкції цієї ще живої річки, яка по всій своїй довжині від площі Перемоги до Дніпра мала би перетворитися зі стічної канави в рекреаційну зону. Приклад такого «річкового воскресіння» я бачив кілька років тому в Сеулі. До речі, мер Сеула, який реанімував сховану у бетон ріку і перетворив її у відпочинкову зону, невдовзі після цього став Президентом Пд. Кореї. Так високо корейці оцінили екологічну діяльність чиновника.

Цього року, як повідомлялося, на територію пам’ятки екології була звезена величезна кількість залишків згорілих покришок з вул. Грушевського, сміття і сніг. Багатотонна маса канцерогенної, надзвичайно шкідливої для здоров'я і навколишнього середовища сажі була насипана на березі річки Либідь і поступово бульдозерами згрібалася в русло.

 

У наступні роки, пообіцяв В.Бондаренко, КМДА не плануватиме на даній ділянці тимчасове складування снігу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]