Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2014 13:33

НАН України незаконно передало у безоплатне користування майже 700 тис

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Національною академією наук України за попередні роки було незаконно передано стороннім юридичним особам у безоплатне користування – без укладання договорів оренди – близько 700 тис. кв. м. службових приміщень об’єктів державної власності.

Національною академією наук України за попередні роки було незаконно передано стороннім юридичним особам у безоплатне користування – без укладання договорів оренди – близько 700 тис. кв. м. службових приміщень об’єктів державної власності.

 

Таку інформацію з проханням сприяти відкриттю досудового кримінального провадження за фактами чисельних зловживань та протиправної діяльності в системі НАН України отримав від Вільної профспілки освіти і науки України.

 

Згідно інформації НАН України, станом на 01.11.2013 р. підвідомчими установами та організаціями передано в оренду стороннім юридичним особам понад 343 тис. кв. м службових приміщень об’єктів державної власності (11,8 % від загальних площ, що перебувають в користуванні).

 

Однак, у відповідності до вимог чинного законодавства щодо обов’язкової реєстрації договорів оренди в органах Держреєстру фактично зареєстровано менше 0,1% укладених договорів, а за матеріалами правоохоронних органів реальна площа приміщень, які перебувають у незаконному користуванні сторонніх осіб без відповідних договорів оренди («прихована» оренда) та на безоплатній основі перевищує задекларовані показники в 2 рази.

 

Станом на 01.12.2013 р. згідно з даними реєстру НАН України у сфері управління Національної академії наук України перебуває 6777 об’єктів нерухомості, які є власністю держави, загальною площею 2,9 млн. кв. м. З них, правовстановлюючу документацію і технічні паспорти мають лише 1382 об’єкти, що становить близько 20% від загальної кількості об’єктів державної власності, які передано в оперативне управління установ, підприємств та організацій Національної академії наук України.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]