Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.02.2014 14:22

Вніс три законодавчі акти, які повертають райради і призначають вибори

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Запропонував Парламенту три законодавчі акти, які повертають райради і призначають вибори Київради, Київського міського голови та райрад столиці України на 25 травня 2014 року.

З апропонував Парламенту три законодавчі акти, які повертають райради і призначають вибори Київради, Київського міського голови та райрад столиці України на 25 травня 2014 року.


Йдеться про проект Закону України від 24.02.2014 року № 4224 «Про внесення змін до закону України «Про столицю України - місто-герой Київ»  та про Постанови ВР від 24.02.2014 року № 4198-2 та № 4198-3 «Про призначення чергових виборів депутатів Київської міської ради, депутатів районних у місті Києві рад та Київського міського голови» і «Про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради, депутатів районних у місті Києві рад та Київського міського голови». Відповідні законодавчі ініціативи зареєстровані у Парламенті.

 

Для того, щоб повернути діяльність районних в м. Києві рад є два шляхи: їх можна повернути рішенням Київради (адже нині діючий Закон про столицю передбачає, що прийняття  рішення про створення райрад залишається за Київрадою). Другий шлях – внести зміни до Закону про столицю, якими можна  передбачити, що районні ради у Києві мають бути обов’язково створені. Виходячи із того, що Київрада зараз не чинна, я вирішив іти шляхом внесення змін до Закону про столицю.

 

Проект закону передбачає внесення змін  до ряду статей Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ», які відновлюють роботу районних рад в місті Києві.

 

По-друге, оскільки на сьогодні існує дискусія щодо того, якими мають бути вибори до Київради та вибори Київського міського голови: черговими або позачерговими, я зареєстрував два проекти Постанов. Обидві постанови унікальні тим, що лише в моєму варіанті передбачено вибори і мера, і Київради, і районних рад. Але голосування за них можливе лише після прийняття змін до Закону про столицю.

 

Обома проектами Постанов пропонується призначити чергові вибори депутатів Київської міської ради, депутатів районних у місті Києві рад та Київського міського голови на 25 травня 2014 року.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]