Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.02.2014 11:35

Захарченко "кришує" руйнівників пам’яток

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Отримав відповідь від В.Захарченка про те, що міліція не збирається продовжувати розслідування справи щодо руйнування пам’ятки на площі Ринок, 16 у м. Львові.

Отримав відповідь від В.Захарченка про те, що міліція не збирається продовжувати розслідування справи щодо руйнування пам’ятки на площі Ринок, 16 у м. Львові.

 

Нагадаю, у відповідь на своє звернення щодо можливого створення ресторану у спільному дворі будинків на площі Ринок, 15, 16, 17 у м. Львові, я отримав відповідь, що міліція Львівської області, не вбачаючи складу злочину у тому, що забудовники переобладнують підвальне приміщення, яке руйнує пам’ятку на площі Ринок, 16 у м. Львові, закрила кримінальне провадження щодо незаконного будівництва, яке ведеться у підвалі будинку на вул. Староєврейська, 9, який має спільні підвальні приміщення з пам’яткою.

 

Варто зазначити, що незаконність проведення вказаних робіт підтвердило також Міністерство культури України, яке, провівши перевірку, встановило, що будівництво ведеться без дозволу центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини. У зв’язку із цим, Міністерством було видано припис про припинення самовільних робіт, який було вручено представнику замовника робіт – ОСББ «Староєврейська, 9.

 

Розуміючи що, на жаль, міліція погано знає пам’яткоохоронне законодавство, і дивиться на руйнування пам’яток з точку зору того, чи побили когось на будівництві, чи покалічили, а не з точки зору захисту пам’яток від нищення, я звернувся до Міністра МВС України з вимогою роз’яснити львівські міліції про помилку, якої вони припустилися, коли закрили кримінальне провадження.

 

Але В. Захарченко виступив як справжня «криша» львівської міліції і виправдав їх діяльність. Його навіть не зупинила позиція Мінкульту. Справді, хто такі чиновники від культури, хто такі пам’ятокоохоронці і закон, якщо є справжній володар світу – керівник Беркуту і беззаконня? Коли ми говоримо про злочинні дії міліції, коли ми говоримо про побиття, вони стосуються не лише протистоянь на Майданах, вони стосуються усієї держави. Впевнений, «побиття» пам’яток шляхом бездіяльності міліції мало чим відрізняється від побиття людей. Принцип один і той самий – підтримувати тих, хто ближчий до влади, силою пригнічувати тих, хто діє законно, але не так, як хочеться ПР.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]