Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2014 16:47

Бюджет суперечить Конституції

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

ВРУ сьогодні оголосила прийнятим Закон про бюджет, який не лише жахливий, антинародний, не збалансований, а ще й суперечить Конституції.

ВРУ сьогодні оголосила прийнятим Закон про бюджет, який не лише жахливий, антинародний, не збалансований, а ще й суперечить Конституції.

Аналізуйте самі, ст. 95 Конституції України (згідно з якою виключно Законом про Державний бюджет України визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків) ігнорується. Конституційні повноваження ВРУ тепер буде виконувати Кабмін і один з комітетів ВРУ. Чи мав право Парламент передавати свої конституційні повноваження комусь іншому? Звичайно ні!

 

Адресував до ст. 4 Закон про бюджет, який був оголошений прийнятим сьогодні, за змістом якої Міністерству фінансів України дозволяється вносити зміни до розпису державного бюджету з метою відображення фактичного надходження у 2014 році таких кредитів (позик) та витрат за відповідними бюджетними програмами в межах загального обсягу залучення цих кредитів (позик) у 2014 році, затвердженого у додатку № 9 до цього Закону, на підставі рішення Кабінету Міністрів України, погодженого з Комітетом ВРУ з питань бюджету, про здійснення за спеціальним фондом державного бюджету перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за відповідними бюджетними програмами в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів державного бюджету або між головними розпорядниками коштів державного бюджету. 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]