Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2014 11:22

Режим в економічній комі

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У разі, якщо Держбюджет на 2014 не буде прийнятий, то усі отримуватимуть зарплати і пенсії такі, як у грудні.

У разі, якщо Держбюджет на 2014 не буде прийнятий, то усі отримуватимуть зарплати і пенсії такі, як у грудні.

 

Незначне підвищення зарплат і пенсій - згідно Держбюджету-2014, який вноситься на розгляд - передбачається лише з липня місяця. Таким чином, бюджет може бути неприйнятий і в січні, і в лютому, і в березні і т.д. і це ніяким чином не відчують пенсіонери та бюджетники», - пояснив О.Бригинець.

 

Хто відчує неприйняття бюджету, то це: корупціонери, які будуть відмивати гроші на тендерах, Беркут (на утримання міліції в 2010 році було передбачено 10 млрд. грн., а на 2014 рік передбачено 17 млрд. грн. – ніхто не отримує такого високо зростання фінансування в період правління Януковича, як міліція) та інші наближені до режиму персонажі.

 

Таким чином, для рядового громадянина ніякої небезпеки при неприйнятті Держбюджету-2014 немає, а країна в цілому отримає від цього навіть користь, адже менше грошей буде розкрадено.

 

Загальний Держбюджет України на 2014 рік складає 395 млрд. грн.. Дефіцит бюджету (тобто перевищення витрат над прибутками) – 70 млрд. грн.

 

Чи може існувати країна із таким божевільним дефіцитом? На жаль, досвід правління В. Януковича показує, що може. Я би сказав, що режим у глибокій економічній комі. Життя в ньому штучно підтримується за рахунок запозичень, але шансів реанімувати його чи вивести з коми практично немає.

 

Сьогодні в Парламенті мають розглядати Держбюджет на 4014 рік. Згідно регламенту, сьогодні мало би бути перше його читання, після якого бюджет мали б відправити на доопрацювання в Кабмін. Але опозиція переконана, що влада, яка недотримується законів, не дотримуватиметься й регламенту і спробує проголосувати за Держбюджет-2014 без обговорення і в одному читанні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]