Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.01.2014 15:24

Садибу Грушевського остаточно знищили, поки прокуратура шукала руйнівн

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Поки прокуратура розбиралася із порушеннями, які вчинив забудовник щодо Садиби, в якій свого часу жив М.Грушевський на вул. Саксаганського, 111, то будівлю знищили.

Поки прокуратура розбиралася із порушеннями, які вчинив забудовник щодо Садиби, в якій свого часу жив М.Грушевський на вул. Саксаганського, 111, то будівлю знищили.

 

Коли я звернувся до прокуратури м. Києва (наприкінці жовтня) щодо порушень, які призвели до руйнування Садиби Грушевського, то вони переадресували моє звернення на Інспекцію Держархбудконтролю, адже нібито це питання лежить в компетенції Інспекції. І лише після того, як Інспекція мала надати свою кваліфікаційні висновки, прокуратура мала почати розслідування. Висновки Інспекції мною були отримані 04.12.2013, але жодної відповіді прокуратури я так і не отримав.

 

Як повідомлялося, на його звернення, КМДА констатувала той факт, що знесення будинку на вул. Саксаганського, 111 суперечить вихідним даним на проектування та проектній документації, зареєстрованій у містобудівному кадастрі Департаменту містобудування та архітектури. 

 

Дивним для мене виявилося те, що київська влада лише констатувала факт злочину і не подбала про те, щоб злочинці були покарані. Не змусила забудовників припинити роботи, не оштрафувала їх тощо. Тому замість КМДА, у прокуратуру звернувся я. Але поки прокуратура «чухалася», будівлю зрівняли із землею. Таким чином, всі ми вкотре пересвідчилися, що за цієї влади притягнути винних до відповідальності в законний спосіб не можливо.

 

Довідково: Рішенням Київради від 27.12.2007 №1579/4412 «Про продаж земельної ділянки міжгосподарській асоціації «Аркор» для будівництва офісно-житлового будинку на вул. Саксаганського, 111 у Шевченківському районі м. Києва» було продано зазначену земельну ділянку. Але на підставі держакту на право власності на земділянку КВ №137596, договору оренди земельної ділянки від 15.01.2010 та містобудівного розрахунку, Департамент містобудування надав містобудівні умови і обмеження від 24.04.2012 для реконструкції нежитлового будинку під торгово-офісний комплекс.

Згідно ДБН реконструкція є перебудовою введених в експлуатацію об’єктів будівництва, яка передбачає зміну основних техніко-економічних показників та збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій. Таким чином, повне знесення будівлі суперечить вихідним даним на проектування та проектній документації, зареєстрованій у містобудівному кадастрі Департаменту містобудування та архітектури.
 

 

Тому члени Комітету самоврядування Києва: я, М.Тихонов (координатор Громадського руху «Українська справа»), О. Поживанов (голова ФМР «Магдебурзьке право») звернулися до Генпрокуратури щодо бездіяльності київської влади і прокуратури м. Києва стосовно руйнування історичного будинку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]