Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.12.2013 10:11

Зміна власника Музею медицини може його врятувати

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У кошторисі Національного музею медицини України не передбачено коштів на охорону музею, через те, що ...

У кошторисі Національного музею медицини України не передбачено коштів на охорону музею, через те, що фінансування Міністерства охорони здоров’я, якому підпорядкований музей, становить менше ніж на 50% від потреби галузі. Відповідно Музей у 2013 році був профінансований на 31,7% від потреби закладу.

 

Неодноразові звернення до влади щодо виділення фінансування проблеми не вирішили. Станом на сьогодні Мінохорони додаткові гроші на Музей медицини не виділило.

Якщо сама собою медицина наймичка у влади і фінансується лише не 50%, то музей – це падчірка у наймички, і фінансується лише на 30%. Це ганебна ситуація, коли бідному Міністерству дають додатковий заклад, який воно не може профінансувати і зрозуміти його потреби. На мою думку, музей краще було б передати до профільного міністерства – до Мінкульту.

 

Ще минулого місяця звертався до Прем’єр-міністра України М. Азарова з вимогою передати цей музей Мінкульту, але поки відповіді не отримав. В той же час відповідь Мінохорони є яскравим свідченням того, що саме зміна власника Музею може його врятувати.

 

Тому я повторно звернувся до М. Азарова з проханням створити робочу групу та прийняти на ній рішення щодо Музею, яке врятувало б заклад культури.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]