Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.12.2013 13:57

Визначенням пам’яткооохоронного статусу тепер займається Департамент п

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Влада не може сказати мені чи має будівля Київського заводу солодких екстрактів за адресою: вул. Фрунзе, 35 охоронний статус поки не побачить її наочно.

Влада не може сказати мені чи має будівля Київського заводу солодких екстрактів за адресою: вул. Фрунзе, 35 охоронний статус поки не побачить її наочно.

 

Як повідомили мені у КМДА на моє звернення, «питання потребує детального опрацювання з виїздом на місце».

 

У влади точно шизофренія. Відколи це потрібно виїжджати на місце, щоб дати відповідь на питання чи є будівля пам’яткою чи ні?! Зазвичай, ця інформація міститься у переліку пам’яток та об’єктів культурної спадщини. Невже київська влада настільки поспіхом бігла з КМДА, вивозячи усі документи, що тепер не зможе їх познаходити? Чи навпаки – боїться зайти до КМДА, де залишилася всі інформація, поки в ній знаходяться мітингувальники.

 

Саме тому я звернувся до прокуратури м. Києва з проханням розглянути відповідь КМДА, як халатне ставлення до своїх обов’язків та ігнорування депутатського звернення.

 

Як на мене влада просто тягне час і затягує з відповіддю. Можливо, якраз це і є ознакою того, що навколо будівлі проводяться незаконні дії.

 

Крім того, мене здивував той факт, що відповідь була надана йому від структурного підрозділу КМДА – від Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

 

Департамент промисловості не має стосування до сфери пам’яток. Чи не логічним було б, щоб відповідь на поставлене мною питання надало Управління з питань охорони пам’яток? Тим паче не зрозумілою є відповідь Департаменту щодо необхідності виїзду на місце. Адже за якими критеріями Департамент промисловості хоче зробити висновки чи є будівля пам’яткою, якщо вони не мають на це ні кваліфікації, ні повноважень?

 

Як повідомлялося, до мене через Фб звернулися кияни, які проїжджаючи повз Київський завод солодких екстрактів за адресою: вул. Фрунзе, 35, побачили вивіску про те, що будівля виставлена на продаж. Відповідний факт викликав у громади питання, з яким вони і звернулися до нардепа.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]