Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2013 18:03

Опозиціонери підготували зміни до Регламенту, які зменшать парламентсь

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Обурений несвоєчасним розглядом законопроектів у ВРУ, тому зареєстрував у Парламенті проект Закону України №3472 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо обов’язковості включення в порядок денний сесії проектів законів, постанов та інш

Обурений несвоєчасним розглядом законопроектів у ВРУ, тому зареєстрував у Парламенті проект Закону України №3472 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо обов’язковості включення в порядок денний сесіїпроектів законів, постанов та інших актів Верховної Ради, поданих народними депутатами)».

 

Ініціаторами законопроекту є народні депутати України фракції «Батьківщина» я та Андрій Павловський.

 

В Україні не тільки вибіркове правосуддя, вибіркове застосування законів, але й вибіркове внесення законопроектів на розгляд ВРУ. Деякі мої законопроекти внесені ще за позаминулої сесії, до цього часу не розглянуті, хоча вже третя сесія ВРУ.

 

Фактичний порядок роботи ВРУ щодо проходження процедури розгляду і прийняття проектів законів, постанов та інших актів Верховної Ради, поданих народними депутатами, не гарантує того, що зазначені ініціативи потраплять на розгляд депутатів в сесійну залу, навіть тоді, коли вони відповідним чином оформлені, зареєстровані та не є відхиленими.

 

Значна кількість законопроектів постійно переноситься з порядку денного поточної сесії на наступну і потім знову відкладаються. А ряд законопроектів можуть взагалі не потрапити в порядок денний сесії. Таким чином законодавчі ініціативи актуальні і необхідні для громади, відкладаються у довгий ящик, чим наноситься удар по суспільству.

 

Більше того, такий стан речей не відповідає закріпленим в Конституції України принципам демократії та представницького парламентаризму.

 

Як каже мій колега А.Павловський, у той же час ініціативи регіоналів, навіть коли вони «провалюються» при першому голосуванні, реєструються під іншими номерами і знову вносяться до сесійної зали – це відверта корупція, яка через прогалину в регламенті дає можливість ігнорувати владі ті рішення, в яких вони не зацікавлені, і «протягувати» свої законопроекти.

 

Даним  законопроектом пропонується усунути зазначені прогалини в роботі Верховної Ради України, та гарантувати обов’язковість розгляду в сесійній залі всіх проектів законів, постанов та інших актів Верховної Ради, поданих народними депутатами не пізніше наступної чергової сесії.   

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]