Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.08.2013 13:51

Україну зневажають, а українська влада мовчить

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

За останній період відбулося кілька актів знущання над Україною, її громадянами, цінностями та правами, але я так і не почув від влади адекватної реакції на злочинні дії іноземців.

За останній період відбулося кілька актів знущання над Україною, її громадянами, цінностями та правами, але я так і не почув від влади адекватної реакції на злочинні дії іноземців.

По-перше, для мене незрозуміла бездіяльність та мовчанка влади щодо того, що російські прикордонники в Азовському морі вбили кількох українських рибалок? Невже щось міняє той факт, що їх вбили не кулею, а роздушили човном? Коли під час війни когось вбивали не кулею, а душили танком - це щось міняло? Це неоголошена війна?

 

Український уряд має вимагає від російського покарати прикордонників-вбивць. Крім того, на думку нардепа є незрозумілим той факт, що свідок подій, українець, який вижив після зіткнення, перебуваючи в Росії (де може під тиском змінити свої покази) не охороняється українською владою.

 

Звернувся то МЗС з закликом терміново повернути в Україну свідка подій.

А до Генпрокуратури з вимогою надати особисту охорону громадянину України, який є цінним свідком подій, що відбулися в Азовському морі. Якщо ж Росія з політичних міркувань не дозволить українцю виїхати в Україну, то українські спецслужби повинні взяти його під охорону на території Росії.

 

По-друге, мені не зрозуміло, чому наше МЗС мовчить, наче язик зі страху паралізувало, замість того, щоб засудити діяльність російських прикордонників. Російська влада гордо захищає своїх, намагаючись засудити нашого громадянина, який зі слів росіян нібито напав на озброєний патруль (це так схоже на заяви нашого МВС, коли жінка побила кількох омонівців).

 

Бездіяльність української влади щодо трагічного інциденту в Азовському морі можна було б вважати випадковістю, якби не факт публічного знущання над українським прапором, який  відбувся кілька днів тому на одному з рок-концертів, і який теж залишився без реакції влади. Як відомо, учасник рок-гурту публічно безпосередньо на сцені під час виступу помочився на прапор України.  

 

Звичайно, в даному випадку первинною мала бути реакція українців, які були на цьому концерті – я був би радий, якби хтось із присутніх набив морду горе-зірці - та занадто ми вже толерантні. Але бездіяльність української влади обурює ще більше. Іноземець, який познущався над українською символікою, не був висланий з країни, проти нього не було відкрито кримінальну справу тощо.

 

Звернувся до МВС України з проханням надати інформацію про те чи відкрите кримінальне провадження щодо обох наведених вище фактів. І якщо справи не відкриті, то відкрити їх.  А також до МЗС з вимогою зробити відповідні заяви щодо вбивства українських громадян та зневажливого ставлення іноземців до українських символів. 


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]