Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.07.2013 12:30

Ані Беркут, ані Попов не спроможні забезпечити проведення позачергової

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Впевнений, що чергова спроба, провести позачергову сесію закінчиться поразкою влади. Тому закликаю голову КМДА О. Попова не грати біцепсами Беркуту, якого, як показують події, українці вже не бояться. А вчитися працювати в тих умовах, в які загнала його рі

Впевнений, що чергова спроба, провести позачергову сесію закінчиться поразкою влади. Тому закликаю голову КМДА О. Попова не грати біцепсами Беркуту, якого, як показують події, українці вже не бояться. А вчитися працювати в тих умовах, в які загнала його рідна політична сила – ПР.

 

Це я до того, що голова КМДА Олександр Попов заявив про те, що депутати Київради зберуться на позачергову сесію вже наприкінці цього місяця, бо на зірваній опозицією сесії Київради нібито мали прийняти ряд важливих рішень, які досі потребують прийняття. І що адміністрація планує задіяти правоохоронців, щоб засідання таки відбулося.

 

Як ви гадаєте, Попов не знав, що з початком літа закінчиться легітимність Київради і опозиція не даватиме провести жодної сесії Київради. Звичайно знав! То чому він не вжив належних заходів, щоб всі необхідні рішення були прийняті Київрадою ще у травні. Пояснення просте – Попов розраховує, що влітку в міжсесійний період депутати ВРУ роз’їдуться з Києва і саме в цей момент найлегше провести бодай одну незаконну сесію, а інші стануть лише підтвердженням нібито легітимності Київради. Саме тому, перша спроба провести сесію Київради, яка була провалена, була здійснена після закінчення сесії ВРУ.

 

Але, зауважив О.Бригинець, київська влада прорахувалася. В Києві достатньо депутатів від опозиції, які заблокують діяльність сесії Київради в будь-який час.

 

Тому Попов має ніжно і переконливо нашіптувати на вушко своєму вчителю, що вибори в Києві все ж таки треба проводити. І не лише тому, що того вимагає закон, і не лише тому, що цього  хочуть кияни, і не лише тому, що на цьому наполягає Європа, а ще й тому, що ніякий виконавчий орган не здатен працювати, хоч скількись довго, якщо немає тієї структури, чию волю він має виконувати. А КМДА, нагадаю, це не лише структура, яка є частиною загальнодержавної виконавчої гілки влади, а й виконкомом Київради. Немає Київради – немає виконкому Київради.

 

Будь-які дії в такій ситуації є узурпацією влади. Кожне рішення КМДА тією чи іншою мірою порушує ті чи інші закони. І за це відповідатиме не лише В. Янукович, за чиєї волі не відбуваються вибори, а й О. Попов, який погодився працювати в таких незаконних умовах. Нагадаю, виконання незаконного наказу є таким же злочином, як і надання такого ж наказу.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]