Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.05.2013 16:12

Інформація про господарську діяльність в заповідниках безслідно зникла

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Де зараз зберігаються матеріли щодо територій природно-заповідного фонду, які донедавна знаходились в скасованих державних обласних управліннях екології та природних ресурсів.

Де зараз зберігаються матеріли щодо територій природно-заповідного фонду, які донедавна знаходились в скасованих державних обласних управліннях екології та природних ресурсів.

 

До мене звернулися активісти громадських природоохоронних організацій, які повідомили про факти господарської діяльності на охоронюваних територіях - природних заповідниках. Але оскільки законодавство передбачає можливість окремих видів господарської діяльності в природних заповідниках вразі наявності відповідних лімітів, погоджених Міністерством екології, то я й звертався до Міністерства з проханням надати мені відповідні дані про надання лімітів з 2005 по 2013 рік. Але Міністерство не змогло відповісти на моє питання, посилаючись на ліквідацію служби, яка опікувалася цими справами.

 

Тепер, коли ця інформація є недоступною, господарники, які порушили закон, зможуть посилатися на зниклі документи, і в депутатів чи судів, які розглядатимуть ці справи, не буде змоги перевірити достовірність інформації.

 

Відповідно до закону № 5456-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, в тому числі на місцевому рівні», після ліквідації територіальних органів Мінприроди, їхні повноваження передаються спеціально створеним підрозділам обласних державних адміністрацій.

 

Тому, цілком природно, мене цікавить те, чим регламентується створення цих органів? Чи це вже відбулось? Де зараз зберігаються матеріли щодо територій природно-заповідного фонду, які донедавна знаходилися у скасованих державних управліннях екології та природних ресурсів в областях. І чи не були архіви ліквідовані разом із цією службою?

 

Відповідне звернення направив до Кабінету міністрів України, до Міністерства екології та природних ресурсів України та до Адміністрації Президента.

 

Як відомо, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. № 159 «Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища» 17 травня припинили існування територіальні органи Мінприроди України в областях. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]