Авторские блоги и комментарии к ним отображают исключительно точку зрения их авторов. Редакция ЛІГА.net может не разделять мнение авторов блогов.
12.04.2013 12:54

Мінкульт підтримав мою ініціативу щодо створення нового музею

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Міністерство культури України звернулося до Держтуризмкурорту та Житомирської облдержадміністрації з проханням розглянути мою ініціативу щодо створення музею Другої Світової війни на базі шкільного музею

Міністерство культури України звернулося до Держтуризмкурорту та Житомирської облдержадміністрації з проханням розглянути мою ініціативу щодо створення музею Другої Світової війни на базі шкільного музею в смт. Гуйва, який знаходиться поблизу історичного об’єкту – ставки рейхсфюрера СС Генріха Гіммлера «Хегевальд». Про це мені повідомило Міністерство культури України. Я нещодавно побував на цьому об’єкті. На жаль, потрапити в середину чи довідатися достовірну інформацію про те, що собою являє цей бункер з середини мені не вдалося. Але ті спогади та історії, які розповідають про ставку місцеві жителі, говорить про те, що ці місця можуть стати цікавою туристичною зоною, а музей її своєрідним епіцентром. Звичайно, розташування музею в школі обмежує можливості розвитку цього музею, але розмістити музей в іншому приміщенні, приміром в Будинку культури, який знаходиться в безпосередній близькості від бункера, вже не можливо, адже його продали в приватну власність. Я звернувся до Житомирської обласної ради з проханням скасувати рішення про продаж Будинку культури та повернути будівлю у громадську власність. Довідка: Ставка Гіммлера під Житомиром - ставка рейхсфюрера СС Генріха Гіммлера «Хегевальд» («Заповідний ліс») розташована недалеко від «Вервольфа» - у Житомирській області, біля сучасного селища Гуйва. Командний пункт з усіма зручностями будували з жовтня 1941-го по липень 1942 року. Територія ставки загальною площею 1,2 тис. кв. м. була ретельно замаскована зеленими насадженнями. А штаб військового керівництва розташовувався у двоповерховій будівлі, в якій до війни був Будинок офіцерів. На випадок бомбардувань в ставці облаштували два наземних бункера, які з’єднував один підземний хід, і який після війни замурували. У них були дві маленькі кімнати, товщина стін яких сягала трьох метрів, до того ж їх прикривав півметровий шар гуми, який мав надійно захищати від прямого попадання бомб. Тут є два входи у підземні зали райхсфюрера СС: один розташований на території військової частини, тому доступ до нього неможливий, інший біля двоповерхового житлового будинку. Це квадратна бетонна конструкція заввишки у два з половиною метри майже зусібіч обліплена господарськими прибудовами місцевих мешканців.
Если Вы заметили орфографическую ошибку, выделите её мышью и нажмите Ctrl+Enter.
Последние записи
Контакты
E-mail: blog@liga.net