Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2013 10:30

Треба відзначити 100-річчя січових стрільців боями

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

На розгляд ВРУ поданий Проект Постанови № 2592 про відзначення 100-річчя створення легіону Українських січових стрільців, ініціаторами якого є я та Олесь Доній.

На розгляд ВРУ поданий Проект Постанови № 2592 про відзначення 100-річчя створення легіону Українських січових стрільців, ініціаторами якого є я та Олесь Доній.

У серпні 2014 року виповнюється 100 років з дня створення легіону Українських січових стрільців, який своєю появою ознаменував не тільки створення нашої української армії, але й відновлення боротьби за нашу державу, її національну та культурну ідентичність. 

Це перше українське військо, що було створене 20 ст., після якого виникла ціла хвиля різноманітних армій, девізій і загонів. Саме тому, створення цього окремого підрозділу вкрай важливе з точки зору сучасного українського війська. А відтак, його святкування може стати важливим не лише для громадських організацій, патріотичних партій, а й для української армії. 

Сподіваюся, що крім офіційної частини святкування, яке повинне пройти на належному рівні, до відзначення цієї дати доєднаються й ті ж громадські організації, політичні партії, армія та окремі населені пукти, які пов’язані з історією січових стрільців. В цих історичних місцях можна провести реконструкції боїв, що могло б стати не лише доброю традицією, але й привабливою туристичною подією.

Січові Стрільці — одна з регулярних формацій Армії УНР у 1917–1919, яка мала різні форми організації. Назва «січові стрільці» була вперше використана у серпні 1914 року під час Першої світової війни при формуванні у Австро-Угорщині військових підрозділів з галичан (ядро їх становили активісти довоєнного січового, сокілського і пластового руху).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]