Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.03.2013 15:19

В Кіровограді можуть зникнути Дзержинський і Калінін

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до фракції «Батьківщина» у Кіровоградській міській раді з проханням підтримати питання щодо перейменування в обласному центрі трьох вулиць з прорадянськими назвами.

Кіровоградська міська топонімічна комісія рекомендує міськраді перейменувати в обласному центрі три вулиці. Вулицю Дзержинського на Академіка Тама, вулицю Калініна у Шульгіних, і вулицю Орджонікідзе в проміжку від вул. Медведєва до Колгоспної на Ельворті, а від Медведєва до Тімірязєва у Кавалерійську. Остаточне рішення про перейменування вулиць повинна прийняти сесія міськради. Серед опозиції Кіровограда є точка зору, що це перейменування робиться для того, щоб відволікти громадськість від більш серйозних питань. Ймовірніше за все так і є, а значить ми можемо говорити про те, що активна позиція опозиції змусила владу до таких заходів, як перейменування, що безумовно на користь місту. На жаль, процес позбавлення Кіровограда від радянських символів рухається дуже повільно. Тому будь-які дії на шляху «десоветизації» йдуть на користь громаді. Саме тому я звернувся до своїх колег-опозиціонерів у Кіровограді з проханням розглянути можливість підтримати проекти рішень щодо відповідних перейменувань на сесій Кіровоградської міської ради. Крім того, в місті широко обговорюється ще два важливі питання: зняття пам’ятника, встановленого на честь радянського державного і політичного діяча, іменем якого названо місто Кіровоград - Сергію Кірову. А також питання перейменування самого міста Кіровограда з метою позбавлення його імені першого секретаря Ленінградського міського комітету ВКП(б) і члена Політбюро ЦК ВКП(б). Нагадаю, 27 листопада 2011 сесія Кіровоградської міськради прийняла позитивне рішення про перейменування чотирьох вулиць. Вулиця Карла Маркса була перейменована на Велику Перспективну, Леніна стала Дворцовою, Володарського замінена на Андрія Тарковського, а Поперечна друга - на Литвинова.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]