Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.10.2017 16:42

Знайшли нову дорогу на Київщині? Тоді ми йдемо до вас!

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Допоможіть знайти нові дороги в буквальному сенсі, які за звітами відремонтовані та побудовані в Київській області

Незабаром вихідні, й в останні жовтневі дні незвично теплої осені українці захочуть скористатися таким дарунком природи та насолодитися гарною погодою, збираючи гриби або просто від’їжджаючи на прогулянки за міста. Пропоную мешканцям Київщини допомогти дослідити «перемоги» очільників Київської області в частині будівництва нових доріг. Все просто.

Одне з дійсно дієвих та інноваційних рішень Кабінету міністрів України останніх часів – втілення експерименту із фінансуванням доріг від перевиконання місцевих митниць с розмитнення іноземних товарів.

Двома словами про сенс: даний експеримент з розвитку автомобільних доріг загального користування було запроваджено з 1 вересня 2015 року і він діяв у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та місті Києві. Суть полягає в тому, що перевиконання надходжень митних платежів 50% від суми такого перевиконання направлялися на дороги конкретним регіонам

Кабінет міністрів своєю Постановою № 100 від 1 березня 2017 року розширив застосування в Україні експерименту з фінансового забезпечення розвитку автомобільних доріг загального користування на всю територію України та подовжив термін його дії до 1 січня 2018 року.

В який засіб відбувається використання цих коштів в Київській області:

·         Розпорядником коштів є Київська обласна державна адміністрація.

·         Відповідно до даного фінансування виконавцем робіт є «Київоблавтодор».

Розпорядник коштів, Київська облдержадміністрація готує та подає на погодження Міністерству інфраструктури, Міністерству фінансів та бюджетному комітетові Верховної Ради відповідний перелік доріг, на яких планується застосувати ремонтні роботи.

В Київській області такий перелік був затверджений в серпні 2017 року. Чому він був зроблений так пізно й роботи розпочались аж у другому півріччі - це питання до розпорядника коштів, Київської ОДА.

Але найцікавіше те, що вже за місяць, а саме 8 вересня 2017 року, Київська обласна рада отримала від департаменту житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Київської облдержадміністрації звіт про стан та виконання ремонтних робіт на зазначених для цього дорогах в Київській області та суми фінансування, в який кошт ці автошляхи обійшлися. Звіт підготовлено станом на 1 вересня 2017 року.

 

1 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17.jpg

2 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(1).jpg

3 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(2).jpg

4 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(3).jpg

5 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(4).jpg

6 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(5).jpg

7 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(6).jpg

8 Експеримент по дорогах - стан виконання програми на 01.09.17(7).jpg
Отже, судячи зі звіту Київської ОДА, Київська область за місяць відремонтувала доріг майже на 101 мільйон гривень.

Для того, щоб перевірити якість виконання робіт та чи дійсно ці роботи були зроблені, я хочу звернутися особисто до мешканців Київської області й в якості такого ж само мешканця Київщини, й як голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Київоблради: Просимо всіх долучитися до фіксації ремонтів доріг в Київській області.

Зніміть фото- та відеоматеріали та викладайте в інтернет, медіагурти та спільноти в соцмережах, на сторінках прес-служб міст та мені особисто фіксацію ремонтних робот скрізь по Київській області, відповідно до указаного вище переліку доріг, що згідно звіту відремонтовані на понад 100.000.000 гривень.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]