Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.02.2022 10:23

"Маркетинг майбутнього" у 2022 або чому ваша компанія має бути у Metaverse

Експерт з маркетингу

З розвитком цифрових технологій, люди поступово переселяються у віртуальну реальність. І якщо у ній не буде нічого про вашу компанію, більшість про неї так і не дізнається.

Штучний інтелект, персоналізована комунікація, можливість здійснити покупку відразу у соцмережах, рекламні ролики у Tik Tok, – маркетингові інструменти, які у найближчому майбутньому будуть використовуватися все частіше. Адже саме використання цих нових інструментів у маркетинговій стратегії 2022 і наступних років визначатиме успішність вашого бізнесу.

З розвитком цифрових технологій, люди (тобто цільова аудиторія) поступово переселяються у віртуальну реальність. І якщо у ній не буде нічого про вашу компанію, більшість про неї так і не дізнається.

Памятаєте фільм Don’t look up? Так от – люди справді зараз рідко дивляться вгору, їхні погляди занурені в екрани смартфонів чи інших гаджетів.  

MORE DIGITAL для покоління Z

І тут йдеться не лише про тотальну присутність у соцмережах. Найближче майбутнє, де буде більшість представників покоління Z, – це Metaverse.  Світові бренди вже почали процес інтеграції у віртуальну реальність. До прикладу, цього року італійський будинок моди Gucci придбав віртуальну ділянку землі у метавсесвіті проєкту The Sandbox.

Це рішення дасть світовому відомому бренду можливість інтерактивного спілкування та іммерсивної взаємодії з поколінням Z. Обрані окремі модні предмети, створені дизайнерами Gucci, будуть доступні для купівлі та використання в метавсесвіті The Sandbox. 

Купівлі у соцмережах

Люди здійснюють імпульсивні та емоційні покупки. Тому покупцям потрібно дати можливість купувати не лише в інтернет-магазинах, але там, де вони споживають контент про ваш бренд. Зокрема у соцмережах.

Консалтингова компанія  Gartner прогнозує, що до 2026 року 60% споживачів покоління Z купуватимуть у соцмережах, а не на традиційних комерційних платформах. Наразі майже одна третина організацій B2B і B2C включили продажі на соціальних платформах у свої стратегії цифрової комерції.

Соціальні мережі одна за одною додають такі опції: Facebook Shops,  Instagram Shopping. З’явився магазин у WhatsApp. Snapchat та TikTok також підхопили цю тенденцію.

Тож цей тренд не можна ігнорувати. Однак імплементуючи можливість здійснення покупок у соціальних мережах, не забувайте про якість контенту. Від його рівня залежатиме успішність та стабільність продажів. 

Короткі відео та стріми

Професійно відзняті, з великим бюджетом, довгі рекламні ролики потрохи втрачають свою актуальність. Є запит на «справжність» та щирість. Прямий ефір з СЕО компанії, який відповідатиме на незручні питання, жартуватиме, зробить значно більше, ніж ідеальний рекламний відеоролик з акторами.

Після успіху коротких відеоформатів у Tik Tok інші сервіси також додали свої платформи для коротких роликів: Reels на Instagram, You Tube shorts від Google.

Згідно з дослідженнями агенції Elite, 66% респондентів надали б перевагу дізнатися про продукт з короткого відео, ніж традиційного «телевізійного». 

D2C

Персоналізація контенту – вже не нова тенденція, але досі дуже актуальна. Адже споживачі, як ніколи, потребують відвертої, цілеспрямованої комунікації та турботи від брендів.

Direct to customerце модель комунікації між компанією та споживачем без залучення посередників. Тобто компанія не використовує ритейлерів, а взаємодіє через власні майданчики – онлайн-магазин, сайт, соцмережі. Усе спілкування відбувається через зручний додаток, сайт або чат з ботом.

Завдяки такій моделі бренд контролює весь ланцюжок до свого покупця: від першого рекламного повідомлення до доставки покупки до дверей його дому. У цьому випадку компанія самостійно подбає, щоб усі етапи відбулися досконало і викликали лише позитивні емоції. Красиво запакує продукт, підпише листівку (вказавши ім’я клієнта), подарує бонусну картку тощо.  

Тож у майбутньому успішнішими будуть компанії, які створять власну зручну екосистему для своїх клієнтів. Йдеться про єдиний простір з великою кількістю сервісів та доступом через один зручний додаток.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]