Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.11.2023 16:50

Як потрапити в Давос. WEF-інсайд від учасника

Керуючий партнер та СЕО рекламно-комунікаційної Групи Havas Village Ukraine

Що ж, давайте спробуємо туди потрапити.

Цього року мені пощастило відвідати швейцарський Давос, де кожен рік проводиться World Economic Forum – одна з найвизначніших подій, на яку збираються лідери провідних країн та представники великого бізнесу для обговорення поточних і майбутніх світових тенденцій та викликів.

На тиждень маленьке містечко перетворюється в світ в мініатюрі де ти, як ніде, можеш відчути, чим живе та буде жити найближчим часом все прогресивне суспільство.

Звучить цікаво, але багато хто вважає, що потрапити на таку подію щось недосяжне.

Що ж, це не зовсім так, адже окрім основної локації WEF в Давосі, навколо проходять тисячі цікавих подій, на яких дуже часто виступають спікери основної сцени, а контент та наповнення іноді навіть перевершують основну програму Форуму.

Кожен готель, кожен дім, кожний закуток – це окрема локація з безліччю конференцій, якісним нетворкінгом та своєю програмою.

Економіка, бізнес, політика, інвестиції, Web3, крипто, інновації, сталий розвиток, маркетинг майбутнього, стартапи, рівноправ’я жінок – це тільки маленький перелік тем, за якими відбувається безліч подій одночасно.

Що ж, давайте спробуємо туди потрапити.

1) Підготовка

Перед поїздкою найголовніше чітко зрозуміти свої цілі та окреслити результат, який ви хочете отримати від Давосу.

Відчуття світу та куди він рухається? Нові знання? Розширення нетворкінгу? Пошук інвестицій? Презентація свого продукту?

Запитів може бути багато, але щоб якісно розпланувати свій тиждень цілі мають бути дуже чіткими.

2) Планування

Майже всі локації анонсують свою програму за кілька тижнів до початку Форуму. Треба виділити пару днів на аналіз всіх подій, реєстрацію та складання свого індивідуального графіку.

На більшість подій можна потрапити тільки пройшовши реєстрацію та отримавши запрошення, хоча є і виключення.

Тут можуть допомогти:

- сайт davosweek.org, де публікуються основні локації та івенти

- сайт eventbrite.com, де також можна зареєструватись на ряд подій

- Telegram-канали unDavos, Ukrainians&Davos та багато інших, де велике ком’юніті ділиться лінками на реєстрації, лайфхаками та іншою корисною інформацією.

Обов’язковим для відвідування, безумовно, Український Дім.

3) Бейджи

Весь форум у Давосі побудований на системі бейджів. White Badge – бейдж WEF з яким можна потрапити на будь які локації, але отримати який майже неможливо та дуже дорого (120-150 тис франків). Є окремі бейджи для преси, волонтерів, технічного персоналу та ін.

Бейдж, який можна спробувати отримати – Hotel Badge, який дає доступ до основної вулиці, де відбувається WEF, та в чотири готелі на цій території, в яких проходять дуже потужні події. Отримати цей бейдж можна тільки від організатора такої події, пройшовши security check та отримавши його в спеціальному пункті.

Мати такий бейдж дуже класно, але не дуже засмучуйтесь, якщо не отримали: неймовірна кількість подій проходить і за межами security zone.

4) Як дістатись, де жити, що брати?

Логістика

Тут все, безумовно, залежить від вашого бюджету.

З Цюріху можна добратись на таксі, але я раджу потяг – 2,5 години дороги неймовірної краси десь за 70 євро.

Ще одна з опцій – оренда авто в Цюріху, воно вам знадобиться і протягом тижня, це дуже зручно.

Проживання

Жити в самому Давосі сильно затратно – 800-3000+ франків за ніч, тож більшість делегатів обирають готелі на околицях (Landquart, Bad Ragaz та інші), де можна знайти варіанти і за 200 франків/ніч.

Великий мінус в цьому випадку – це довга дорога в Давос (десь година) та складнощі з паркуванням там.

Багато подій починається о 7 ранку, а завершується о 23:00, плюс дві години туди і назад – готуйтесь дуже мало спати, або відчувати FOMO (cиндром втрачених можливостей), повертаючись в готель раніше.

Харчування

В самому Давосі безліч кафе і ресторанів, але на таку кількість відвідувачів вони точно не розраховані.

Якщо хочеться посидіти і смачно поїсти в ресторані з компанією ­– треба бронювати столик дуже заздалегідь.

Але навколо є багато вуличної їжі та супермаркетів, тож голодним залишитись неможливо. І не готуйтесь відчуватись себе при цьому «бідним родичем», бо перед вами в черзі за хот-догом запросто може стояти якийсь мільйонер. Це ж Давос!

Що брати

Зазвичай, січень в Давосі холодний, сонячний і сніжний.

Тож вечірні плаття та підбори можуть знадобитись тільки якщо ви запрошені на якусь специфічну подію. Всі вдягнені максимально smart casual, а UGG та Dr.Martens допоможуть вам легко бігати від події до події не ризикуючи впасти, бо ходити треба буде багато.

Нетворкінг

Щодо нетворкінгу – всі надзвичайно відкриті. Ти можеш сидіти поруч з кимось в залі і під час small talk з’ясувати, що це засновник великого unicorn стартапу, або в черзі виявити, що поруч з тобою – міністр якоїсь країни, а в поїзді на сусідньому сидінні їде СЕО багатомільярдної корпорації.

В цілому, така бізнес-мандрівка до Давосу може коштувати від 1500-2000 франків і до безкінечності. Тож все залежить від вашого бюджету.

І головне, якщо наступного року вирішите відвідати WEF у Давосі, не забувайте, що у кожного з нас зараз велика місія: бути на кожному кроці амбасадором нашої держави, доносити правду і робити максимум для популяризації України та її інтересів у світі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]