Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2017 16:31

Війна все спише

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Коли люди, які прийшли до влади використовуючи не законні методи закликають дотримуватись закону, але роблять те ж саме, що і попередники, то це виглядає гратескно, а в середньостроковій перспективі доволі опасно для влади.

Щодня з телеекранів ми чуємо про війну і священну боротьбу Майдану проти Януковича і народу протии агресії з боку Росії. При чому як по Майдану досі не сформована доктрина того що відбулось, так і з ситуацією із Росією можновладці офіційно цнотливо не визнали війну війною. Звичайно Ви можете мені зауважити, що не обов’язково війну назвати війною для того щоб воювати, на що я Вам відповім, що не обов’язково дружину називати дружиною для того, щоб з нею спати, але чомусь жінки не завжди поділяють чоловічий ентузіазм не все називати своїми іменами.

Та я хотів би звернути увагу на інше.

Постмайданна кліка, яка прийшла на зміну донецько-луганському клану, виправдовуючи свої не завжди законні завжди апелює до Майдану, революції війни. Мовляв, порушувати закон звичайно не можна, але для досягнення благої мети, іноді «заради держави, миру, стабільності і перемоги» - можна. У той же час вимовляючи цю абра-кадабру представники кліки усвідомлюють, що у 2/3 випадки це питання стосується лише набиття власного або партійного карману і ніяк не посилить обороноздатність України.

Виголошуючи примат доцільності над законністю, кліка заходить на черговий віраж кривої української історії, адже ми вже чули про доцільність від представників так званої «помаранчевої кліки» пам’ятаємо, як тоді опоненти використовували один проти одного доцільні а не законні методи боротьби, і відчули на собі до чого це призвело. Перемогли ті хто пішов до кінця.

Порушуючи закони і при цьому звинувачуючи когось у їх порушенні «негідна кліка» викликає лише роздратування та посмішки рядового українця. Адже ніхто не буде сплачувати податки тоді коли посадовці виписують собі мільйонні премії, ніхто не буде поважати поліцію, поки вони виконують накази, а не захищає закон, ніхто не буде слухати заклики не бити поліцію, якщо сама поліція порушує закон і ніхто не заступиться за цю кліку, коли їх будуть викидати з вікон на зустріч Чечетову. Ніхто.

В Україні знов поглибилась прірва між легальністю і легітимністю і винна у цьому лише «негідна кліка», яка прийшла на хвилі Революції гідності. І міністри, які багатіють з газовидобування та їх радники, які за державний кошт возять, своїх жінок до Катманду не мають морального права закликати до виконання закону, це ж стосується і Спікера Парламенту, який порушує Регламент і Президента, який створює черговий офшор під спів про патріотизм.

І всім цим опусом я застерігаю «Негідну кліку», що не можна чинити беззаконня сподіваючись, що війна все спише, адже не дай Бог українці вирішать, що внутрішній ворог жахливіший за зовнішнього ворога..., і як показує практика, захистити Вас нема кому буде…а потім…потім війна все спише…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]