Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.06.2021 12:56

Нова школа чи стара школа – хто краще?

Виконавчий директор в Центр Охорони Здоров'я АТ "Укрзалізниця"

В сучасному світі ми все частіше приходимо до того, що для будь-якого керівника важливо вміти йти в ногу з часом та застосовувати креативні підходи у своїй роботі.

На цей раз хочу представити вашій увазі дуже цікаву та показову статистику. Майже рік тому в 6 із 8 залізничних лікарень було обрано нових генеральних директорів, кожен з яких представляв свою програму розвитку лікарні.

За майже 10 місяців роботи, я б хотіла показати статистику роботи по первинній медичній допомозі, а саме - заповнених деклараціях. Уже декілька років  в системі первинної медичної допомоги діє принцип – гроші йдуть за пацієнтом. Так от, там де прийшли нові генеральні директори кількість укладених декларацій з пацієнтами суттєво збільшилася. Грошові кошти від НСЗУ за пакетом первинної медичної допомоги тільки за перший квартал 2021 року майже дорівнюють минулорічним показникам за цілий рік роботи. Це означає, що люди котрі прийшли зі свіжими ідеями активно втілюють їх в життя. Про таких людей можна говорити, що людина знаходиться на своєму місці.

Звичайно в Київській клінічній лікарні №2 та Одеській клінічній лікарні генеральні директори – це так би мовити «стара школа». Вони вже очолюють клініки близько двадцяти років. Але, як ми бачимо, досвід не завжди може забезпечити результат. Принаймні в цих двох лікарнях показник заповнених декларацій на одного лікаря найнижчий серед усіх. Це свідчить про те, що люди, які роками займають свої посади остаточно втратили мотивацію працювати.

Вони звикли працювати за іншим принципом. Коли Укрзалізниця виділяла величезні кошти на утримання цих лікарень. Не потрібно було звикати до конкуренції. Тому й результати роботи по багатьох показниках є невтішними.

Для порівняння: один працівник поліклініки Київської клінічної лікарні №2 заробляє в місяць 730 гривень, в той же час спеціаліст поліклініки Київської клінічної лікарні №3 заробляє в місяць 2868 гривень. Різниця в ефективності нової і старої школи видно неозброєним оком. У відсотковому співвідношенні вона складає 393%.

Залізничні лікарні набагато пізніше за інших почали співпрацювати з НСЗУ за пакетом первинної медичної допомоги. Зараз ми як і усі лікарні конкуруємо між собою за пацієнтів, а це не тільки залізничники. Тому принагідно  порекомендую наших висококласних спеціалістів.

Якщо Ви шукаєте сімейного лікаря для себе, то звичайно Вам до нас.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]