Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.11.2021 10:00

Apple допоможе сховати ваш iPhone від чужих очей

Медіаексперт, журналіст

Новий патент Apple заборонить чужинцям заглядати у ваш смартфон

Компанія Apple давно стала апологетом приватності, що стоїть на стражі інтересів своїх користувачів. Компанія зробила приватність елементом доданої вартості своїх гаджетів. Хочеш, щоб тебе менше відстежували, а дані твої були краще захищені? Купуй дорогий iPhone замість доступного Android. В принципі, в Купертіно дуже тонко вловили запит суспільства на інтерес до приватності і стали послідовно втілювати його в життя. Особисто я такий вектор розвитку лише вітаю. 

Пам’ятаєте історію з Богданом Яременком та Shoulder surfing (серфінгом через плече)? Коли журналісти сфотографували його смартфон та прочитали його переписку з дівчатами? Мене здивувало, що депутати не підготувалися до таких ризиків і не потратили $10 на спеціальний захисний екран до смартфону (privacy screen), який би унеможливив таке спостереження. 

Я пригадала цю історію, коли прочитала про нову потенційну розробку Apple. Мова йде про патент на технологію, що посилить захист її iPhone від допитливих очей людей, які заглядають у чужі смартфони. Цей патент описує пристрій з чудовою назвою Apple Privacy Eyewear. В ньому мова йде про спеціальні Privacy-окуляри та технологію поєднання їх зі смартфоном. 

Только для твоих глаз.

Ці окуляри дозволять налаштувати смартфон таким чином, що його екран можна буде бачити лише людина, яка одягла ці окуляри. Відповідно, інші любителі позаглядати в чужі гаджети будуть розчаровані, бо вони бачитимуть лише темний екран. Цікаво, що ці окуляри можуть мати діоптрії та налаштовувати зображення екрану відповідно до проблем із зором їх власника. А щоб їх не прочитав інший власник Privacy Eyewear, а смартфон розпізнав «свого» власника, компанія планує відповідним чином налаштувати Face ID на уміння ідентифікувати людину в окулярах. 

Apple, як і інша технологічна компанія, не завжди втілює свої патенти в життя. Але я впевнена, що така модель захисту екранів смартфонів буде реалізована. Адже на неї давно існує запит в сучасному світі. Та й Apple прекрасно розуміють, наскільки сильно вона підвищить інтерес до її гаджетів. Окрім того, оновлений Face ID може означати, що Privacy Eyewear можуть працювати і в комбінації з Mac OS, а це ще більший інтерес до пристрою і ще більший ринок його збуту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]