Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.04.2011 15:33

Чим холодніші батареї, тим гарячіша любов уряду

Голова Національного форуму профспілок України

Під кінець опалювального сезону, коли вартість комунальних платежів традиційно зменшується, уряд оголосив «атракціон небаченої щедрості». Прем’єр Микола Азаров доручив соціальному віце-прем’єрові знайти ті сім’ї, які мають право на отримання субсидій, але

Під кінець опалювального сезону, коли вартість комунальних платежів традиційно зменшується, уряд оголосив «атракціон небаченої щедрості». Прем’єр Микола Азаров доручив соціальному віце-прем’єрові знайти ті сім’ї, які мають право на отримання субсидій, але не користуються з нього. Мовляв: люди не хочуть оформляти субсидії, адже це – досить складна та тривала бюрократична процедура. Отже, потрібно цих людей знайти і ощасливити.

Можна подумати, що віце-прем’єр сам стоятиме у кілометрових чергах у ЖЕКах і здаватиме документи за бідних українців. Але річ навіть не у тім. Про проблему субсидій можна було б і не говорити, якби вартість комунальних послуг була адекватною та економічно обґрунтованою.
       Адже люди просто не в стані платити за комірне за тими тарифами, які встановлює уряд. Тому сума боргу за житлово-комунальні платежі досягла 12 млрд. грн. І це, до речі, ще одна причина, чому українці не поспішають оформляти субсидії. Адже для цього потрібно погасити старі борги. Вочевидь, уряд на це й розраховує: люди, спокусившись субсидіями, кинуться сплачувати те, що заборгували. Урядовцям і на думку не спадає, що деякі громадяни не платять не тому, що не хочуть, а тому, що в такому разі їм нічого буде їсти.
       НФПУ через суд домагався зниження ціни на газ для населення. Нам відмовили у задоволенні позову, але ми подали апеляцію. Для того, аби нас почули, до цього процесу мають підключитися й інші представники профспілок. Разом ми маємо можливість досягти свого.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]