Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.12.2010 16:11

Влада зобов’язана винести «пенсійну реформу» на всенародне обговорення

Голова Національного форуму профспілок України

Національний Форум профспілок України вимагає провести всенародне обговорення Законопроекту про так звану «пенсійну реформу». Підставою для цього є той факт, що проект Закону «Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» було в

Національний Форум профспілок України вимагає провести всенароднеобговорення Законопроекту про так звану «пенсійну реформу». Підставою для цьогоє той факт, що проект Закону «Про заходи для законодавчого забезпеченняреформування пенсійної системи»було внесено на розгляд Верховної Ради зпорушенням принципу соціального діалогу - без попереднього обговоренняпрофспілками та стороною роботодавців.

У профспілках звертають увагу на те, що текст Закону «Про заходи длязаконодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та супроводжуючі донього документи стали доступні на сайті ВРУ лише сьогодні, 21 грудня, в той часяк сам Законопроект був зареєстрований у Парламенті ще 13 грудня 2010 року.

«Усунення громадськості від процесу обговорення законодавчих актів, якіторкаються їх прав та інтересів, є порушенням принципів соціального діалогу. Цене може не викликати обурення, адже реформа пенсійної системи торкаєтьсякожного працюючого українця та тих, хто сьогодні вже на пенсії», - зазначають упрофспілках.

Як наголошують у НФПУ, ухвалення Закону повинно відбутися тільки після йоговідкритого всенародного обговорення. Проведення громадського обговорення за тимже принципом, що мав місце під час ухвалення Податкового кодексу єнеприпустимим, і може викликати чергові акції протестів.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи