Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.11.2010 15:09

Суд знову незаконно переніс розгляд справи про підвищення ціни на газ

Голова Національного форуму профспілок України

Національний форум профспілок України вкотре отримав докази про упереджене ставлення судді щодо розгляду справи про визнання неправомірним підвищення цін на споживчий газ. Свідченням цьому є те, що призначене на 23 листопада 2010 року судове засідання без

Національний форум профспілок України вкотре отримав докази про упереджене ставлення судді щодо розгляду справи про визнання неправомірним підвищення цін на споживчий газ. Свідченням цьому є те, що призначене на 23 листопада 2010 року судове засідання без належних правових підстав знову перенесено на невизначений термін.

Слід наголосити, що з дня відкриття провадження у справі  про визнання протиправною та скасування Постанови НКРЕ № 812, якою з 1 серпня 2010 року були на 50% підвищені ціни на споживчий газ минуло уже чотири місяці, і це є порушенням чинного законодавства, оскільки, згідно Кодексу адміністративного судочинства України, на розгляд адміністративної справи відводиться не більше одного місяця.

З цього випливає, що у розгляді даної справи суд перевищив усі можливі терміни, а тому є абсолютні підстави вважати, що її розгляд затягується зумисне. Цього разу суддя аргументував перенесення судового засідання тим, що один з членів судейської колегії перебуває у відпустці. Таке рішення можна розцінювати суб’єктивним, оскільки з 50 суддів Окружного Адміністративного суду цілком можна було знайти відповідну заміну.

Не можна залишити поза увагою той факт, що зростання ціни на газ суттєво вплинуло на матеріальний стан населення. Адже, при існуючих боргах з виплатою зарплат  у 1,6 млрд. гривень, при тому, що обіцяний владою спрощений механізм отримання субсидій виявився неефективним та оманливим, додаткове фінансове навантаження в зв’язку із подорожчанням газу – це зухвале знущання з власного народу. Політики чудово навчилися набивати власні кишені, в той час як 12,5 млн. українців живуть за межею бідності.

Про перенесення розгляду справи на невизначений термін представникам НФПУ як стороні позивача стало відомо 23 листопада 2010 року від секретаря судді Келеберди В.І., який веде дану справу.

Відповідно до Ухвали Окружного Адміністративного суду м. Києва від 22 липня 2010 року було відкрито провадження у справі за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики України про визнання протиправною та скасування Постанови №812, якою з 1 серпня 2010 року були на 50% підвищені ціни на споживчий газ. Перше слухання уданій справі відбулося 16 вересня 2010 року.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]