Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.10.2010 11:50

Найвища пенсія не може перевищувати 10 мінімальних

Голова Національного форуму профспілок України

Проект Податкового Кодексу перекреслює усі галасливі заяви влади про добробут «всіх і кожного» та ліквідацію привілей для окремих громадян. Адже у ньому влада намагається не лише затвердити подвійне оподаткування пенсій, але і залишити при цьому надмірно в

Проект Податкового Кодексу перекреслює усі галасливі заяви влади про добробут «всіх і кожного» та ліквідацію привілей для окремих громадян. Адже у ньому влада намагається не лише затвердити подвійне оподаткування пенсій, але і залишити при цьому надмірно високі пенсії, які очевидно будуть призначатися лише «обраним».

По-перше, слід наголосити, що введення будь-якого податку на пенсійне забезпечення є  неприйнятним, оскільки це означатиме подвійну форму оподаткування. Адже, громадяни вже сплачували податок, коли відраховували кошти на пенсійне страхування, і тому зобов’язувати їх платити податок двічі є нонсенсом.

Разом із тим, очевидним є той факт, що введення 15 %-го податку на частину пенсії, є нічим іншим як спробою влади узаконити надвисокі пенсії, котрі, зрозуміло, будуть отримувати лише обрані.

Реальність сьогодення в тому, що розмір середньої пенсії складає 1103 грн., при цьому більшість українців отримують лише мінімальну пенсію, котра з 1 жовтня становить 723 грн.. Тому, завуальовано передбачаючи у Податковому Кодексі пенсії, котрі будуть сягати майже 14 тисяч гривень і більше, влада відверто знущається зі свого народу.

Я переконаний, що максимальний розмір пенсії має становити не більше десяти мінімальних пенсій, і не повинен обкладатися жодним податком.

На мою думку, сьогодні семи тисяч гривень цілком достатньо для пенсіонера, навіть якщо він займав високий пост. А тому пенсії, які є вищими за цю суму, однозначно, мають бути скасовані. Адже, доки не функціонує у повній мірі реформована пенсійна система, такого навантаження щодо забезпечення пенсіонерів, яке ми маємо зараз, економіка країни довго не витримає.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]