Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.03.2021 23:39

Носити маску, чи ні – ось у чому питання

Президент Юридичної компанії "Ніколас"

Примус носіння масок – злочін! Постанова суду!

Вже рік КМУ та Нацполіція намагаються вдягнути усіх у маски, під виглядом боротьби з Ковідом. При цьому особисті права громадянина України, так як і Конституційні права, не тільки безпідставно обмежуються, з громадян Нацполіція ще й намагається стягнути адміністративні штрафи.

На щастя, у судовій системі України ще існують порядні та професійні судді, яки захищають права громадян. Так суддя Корольовського районного суду м. Житомир Янчук Ніна Петрівна, 27 січня 2021 року винесла Постанову у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за перебування у громадському транспорті без засобів індивідуального захисту (БЕЗ МАСКИ)! Постанова у справі № 296/9104/20 від 27 січня 2021 року.

Це дуже важлива Постанова для громадян, яки борються за повагу до своїх ЗАКОННИХ ПРАВ!

У Постанові сказано наступне: "...суд зазначає, що згідно зі ст. 64 Конституції України конституційні права і свободи людини не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України; в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень, не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені ст. 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 60, 61, 62, 63 Конституції України. Суд наголошує, що обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина є можливим  випадках, визначених Конституцією України. Таке обмеження може встановлюватися виключно законом актом, ухваленим Верховною Радою України, як єдиним органом законодавчої влади в Україні. Встановлення такого обмеження ПІДЗАКОННИМ актом суперечить статтям 1, 3, 6, 8, 19, 64 Конституції України (п. 3.2 Рішення КСУ від 28 серпня 2020 року №1-14/2020(230/20) у справі щодо відповідності Конституції України окремих положень постанови КМУ "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Оскільки Конституція, як зазначено у ст. 8 має найвищу юридичну силу, а її норми є нормами прямої дії, суд при розгляді справи має оцінювати зміст нормативно-правового акту з точки зору його відповідності Конституції та в усіх необхідних випадках застосовувати Конституцію як акт прямої дії.

Суд вважає, що п.1 п 10 постанови КМУ від 22 липня 2020 р. №641 ОБМЕЖЕНО КОНСТИТУЦІЙНІ ПРАВА ТА СВОБОДИ громадянина, що суперечить ст. 1, 36, 8, 19, 64 Конституції України, а тому такий нормативно - правовий акт у частині відповідних обмежень НЕ ПІДЛЯГАЄ ЗАСТОСУВАННЮ СУДОМ, ПРИ ВИРІШЕННІ СПРАВИ ПРО АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ!".

Таким чином, суд постановив закрити провадження у справі у зв'язку з ВІДСУТНІСТЮ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ! 

Тобто штраф на громадянина Нацполіція накласти не змогла, суд не дозволив. 

Чим же ця Постанова суду так важлива та необхідна усім свідомим громадянам України? А ось чим! Потрібно роздрукувати її, вона досить невеличка, та носити з собою для пред'явлення працівникам поліції при спробі скласти на Вас адмінпротокол про відсутність маски у громадському транспорті. До цієї Постанови треба ще роздрукувати з Карного Кодексу України ст. 382, яка передбачає дуже велику відповідальність за невиконання УХВАЛ, ПОСТАНОВ та РІШЕНЬ судів. І якщо після ознайомлення з Постановою судді Янчук поліціянт буде знов наполягати на складанні адміністративного протоколу, вимагати складання на нього особисто Заяви про скоєння КРИМІНАЛЬНОГО ЗЛОЧИНУ, передбаченого нормами ст. 382 КК України.

Я впевнений, що поліціянт з розумінням буде ставитися до ситуації що склалася, та припинить свої протиправні дії стосовно Вас. 

Успіхів Вам у боротьбі за свої права та свободи ГРОМАДЯНИНА!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]