Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.08.2022 19:02

Коротко про metaverse

CEO міжнародної юридичної компанії AppLaw

Чому бізнесу варто зацікавитися метавсесвітом: практичні приклади

Metaverse (метавсесвіт) — це простір в інтернеті, в якому люди, використовуючи своїх аватарів (віртуальних персонажів) можуть переміщатися, спілкуватися з іншими людьми та, напевно, найголовніше — взаємодіяти з об'єктами в цьому віртуальному світі.

Поки що ця сфера лише розвивається, далеко не всі її сторони детально регулюються законами.

Але вже зараз компанії вкладають мільйони в розробку віртуальних всесвітів. Тож я підібрав кілька практичних прикладів, щоб показати, як бізнес використовує metaverse. 

Бізнес у сфері будівництва та нерухомості

Будівельний бізнес активно використовує metaverse: тут ви зможете накреслити макет майбутньої будівлі, розрахувати потрібні деталі та матеріали, з'єднати їх та подивитися на будівлю з усіх боків, ззовні та зсередини.

Тут можна буде підібрати дизайн приміщень і «запросити» потенційних покупців і орендарів з будь-якої точки світу оцінити інтер'єр. У цей момент кожен з вас може перебувати в себе вдома й увійти у віртуальний простір за допомогою VR-окулярів. 

Реклама та просування

Деякі компанії замість створення власних віртуальних всесвітів використовують вже наявні простори, щоб взаємодіяти з їхніми користувачами та розширити свою цільову аудиторію.

Так, платформа Roblox, що дозволяє розробляти власні віртуальні об'єкти, дає такі можливості для світових лідерів у сфері ритейлу, одягу та fashion, спортивних товарів, ресторанного бізнесу.

Компанії створюють свої ігри, в яких віртуальні відвідувачі можуть не лише подивитися на мільйони різних товарів, а й купити їх за допомогою віртуальної валюти Robux, яку обмінюють за реальні гроші. 

Торгівля віртуальними активами

Схожі відчуття можна випробувати й у будівельному симуляторі Minecraft: ентузіасти створюють аналоги реальних будівель і цілих територій. Якщо ви раптом захочете поблукати Диснейлендом або піднятися на Титанік, ви зможете оплатити таке задоволення за допомогою криптовалют.

Переваги таких об'єктів у тому, що вони продовжують існувати й після вашого виходу з онлайн-простору, і будь-якої миті ви зможете повернутися туди. Процес побудови може займати тижні, але й ціна іноді сягає мільйонів доларів!

Тож рекомендую звернути увагу на такі способи диджиталізації вашого бізнесу: це може стати гарною можливістю залучити нову аудиторію та підхопити тренди у вашій сфері.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]