Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.07.2022 17:02

3 популярні країни для відкриття FinTech-стартапу

CEO міжнародної юридичної компанії AppLaw

Поради від експерта із супроводу іноземного бізнесу у високоризикових сферах.

Українські підприємці продовжують шукати цікаві варіанти для розвитку бізнесу за кордоном.

За останні кілька років особливий інтерес викликають FinTech-компанії: такі, як український Monobank чи британські Revolut i Monzo. 

Тож сьогодні я хочу поділитися з вами перевагами 3 юрисдикцій, які мають особливий попит для запуску технологічного бізнесу у фінансовій сфері. 

1. Великобританія 

Запустивши однією з перших відкритий банкінг на початку 2018 року, Великобританія змогла розробити детальну законодавчу основу, отримати понад 130 мільярдів доларів інвестицій та зацікавити чимало великих міжнародних блокчейн-проєктів.

Для адаптації до наслідків пандемії Covid-2019, уряд розробив низку кредитних програм, що підтримуються державою, та пільг, які дозволяють прискорити запуск FinTech-стартапу.

Регулятори та великі банки також пропонують широкий вибір проєктів та центрів, де ви зможете протестувати ваші інноваційні бізнес-ідеї. 

2. Литва 

Литва вважається найбільшим центром європейської FinTech-індустрії, особливо завдяки Brexit, який привів сюди багато британських підприємств і стартапів.

За підтримки литовського центробанку уряд запустив регуляторну «пісочницю»: умови зі спрощеними вимогами до FinTech-компаній для розробки більш безпечних платіжних і блокчейн-послуг.

Стартапи тут також матимуть вигоду від різних схем податкових пільг, якщо ви плануєте залишитися в Литві. 

3. Сінгапур 

Сінгапур – ідеальне місце, якщо ви хочете запустити свій технологічний стартап у Південно-Східній Азії: його вже обрали понад 750 FinTech-підприємств.

Крім великої кількості різноманітних грантів, кредитів і програм допомоги стартапам у сфері FinTech, у країні розроблена спеціальна корпоративна структура, яку використовують інвестори та фонди. Це стимулює їх залишатися в Сінгапурі та вкладати гроші в розвиток місцевих технологічних компаній.

Законодавство тут регулює майже всі області FinTech, включаючи криптовалюту. 

Якщо ви вже маєте бізнес в Україні, але не плануєте його закривати, а бажаєте відкрити компанію за кордоном, їх цілком реально можна поєднати в єдиній міжнародній корпоративній структурі. Це допоможе правильно спланувати податкове навантаження та вільно розвивати іноземний бізнес, одночасно підтримуючи економіку України. 

Для цього раджу звернутися до професійних консультантів з питань реєстрації та супроводу бізнесу за кордоном.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]