Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.07.2023 23:05

Мільйони, які усі пропонують узяти

Директор Фонду Інновацій та Розвитку-Україна, публіцист, професійний коуч з особистісного розвитку

Чому курси з відкриття фінансових потоків та грошовіі медитації – це утопічна чарівна пігулка для тих, хто хоче швидких рішень

Напевне, я б заплатила чимало, якби знала, на яких курсах з відкриття грошового потоку вчився Ілон Маск. Або які курси з продажів відвідував Джефф Безос.

І вже точно би пішла на курси з фінансової грамотності, де протирав штани Цукенберг… І стовідсотково марила б курсами з психології грошей, які допомогли стати успішним і багатим Білу Гейсту…

А раптом їм допомогли не курси, а грошові техніки, доларові енергетичні медитації, або вони просто ніколи не виносили сміття з дому після настання сутінок? 

Ну, я сподіваюсь, ви розумієте сарказм і адекватно реагуєте на ці слова, тому давайте ж розбиратися, що в них спрацювало?

У будь-якому випадку все починається з ідеї. І в тих, хто вже має гроші, і у вас, хто ще на шляху. Тут працює все однаково. І якщо у вас вже виникла будь-яка ідея, то женіть від себе бодай віником думки, які одразу намагаються поставити хрест на цій ідеї. Бо саме так втрачаються можливості, які з’являються зненацька, але які губляться по ходу.

Як можна втратити можливість? Розказую механізм. До вас приходить ідея і автоматично у вас є два варіанти: реалізувати її чи ні. Чому вибір не однозначний? Тому що нема гарантій. Реалізувати – не означає отримати бажане. Не реалізувати – точно не отримати бажане. Але людина ти все одно більше схилятиметься до другого. Бо якщо людина не впевнена, що ідея спрацює, вона її швидше за все не реалізує. Так втрачається можливість. Дуже все просто.

І в житті так. Всі хочуть робити якісь дії і мати гарантію. Закінчив інститут – отримав роботу. Виконав усі завдання курсу з саморозвитку – отримав прекрасне життя. Пішов в індивідуальну роботу до коуча – проблеми щезли. Усі хочуть дієві рекомендації, чарівні пігулки, секретні поради, що і як працює і обов’язково з гарантією, інакше ніяк. Найдієвіша але найбрехливіша фраза у продажників - така: "Роби так, і в тебе все вийде". 

От тільки правда полягає в тому, що гарантій ніхто не дасть. Бо це не можливо. Якщо бути чесним, а не намагатись загравати з публікою.

Є тисячі книжок, курсів, шоу, де мільйонери розповідають про свій власний шлях до мільйону. Здавалося б, читай, дивись, повторюй, перемагай. Люди люблять шоу, де мільярдер зі сцени розказує, як він заробив свій мільйон. Вони вдивляються в очі видатної людини, дивляться на її рухи, на одяг, на, здавалося б, сяйво що випромінює ця людина... І все це й надії повторити шляхцієї людини і стати таким самим багатим і знаменитим.

Але чужий мільйон і чужий шлях не має нічого спільного з вами і ви вашим шляхом. Ви ніколи не будете ні в тій шкурі, ні в тій ситуації, ні в тих обставинах. Ви ніколи не повторите нічого не свого. І мільйонери розповідають не для того, щоб ви повторили їх шлях. А в принципі для того, щоб ви навчились піднімати сою дупу з дивану. Вони розповідають, мотивують, але не гарантують, бо розуміють!

З іншого боку, більшість історій успіху - це просто про набір позитивних обставин, у яких зусилля певної наполегливої людини дозволити отримати бажаний результат. Це вже потім, коли у людини вийшло, під неї намагаються підлаштувати принципи і «секрети», щоб пояснити чому спрацювало - от у людини вийшло, бо він робив те, те і те. Ну, ви ж стовідсотково читали заголовки «Секрети успіху Безоса», «ТОП-3 бізнесові заповіді Гейтса» тощо… Бо так легше переповідати історії  і проводити курси на кшталт «Зараз ми розповімо вам три секретні секрети успішного успіху Ілона Маска і у вас буде так само»!

Та правди ніде діти - це просто збіг обставин для певної людини, яка побачила свою можливість і використала її.  Саме тому  всі шоу з успішним успіхом мільйонерів - це не про передачу досвіду і повторення їх шляху, це просто про мотивацію до дій. І це вже дуже добре. Кожну людину потрібно спонукати, мотивувати і підштовхувати до своїх власних дій та подвигів. Саме тому я як Лайф Коуч спеціалізуюся саме на розширенні можливостей - вчу бачити можливості і не пропускати їх. І мотивую. Гарантій як і стабільності – не було, немає і не буде. Але я точно знаю, що спрацьовує кожного разу - перебір ідей і тестування гіпотез. І головне – дії!

А щодо курсів з відкривання доларових чакр, фінансових потоків, грошових медитацій і іншої фантастичної інформації, якою перенасичений інформаційний простір, то скажу так – пропозиція буде доти, доки буде попит. На жаль, ловці швидких результатів так само будуть продовжувати ганятись за магічною мильною бульбашкою замість того, щоб підняти свою дупу з дивану і почати працювати. Повітряна кулька, відпущена в небо із заговором на мільйон, це так легко чарівно і прекрасно у порівнянні з доволі складним але дієвим наведенням ладу у своєму житті.   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]