Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2009 21:56

Реклама адвокатської діяльності. Думка адвоката.

Партнер, адвокат, патентний повірений

Виключно, ще раз підкреслюю, виключно, єдиним видом реклами яка може вважатися як ефективнішою так і поєднувати етичні аспекти адвокатської діяльності - є рекомендації.

Виключно, ще раз підкреслюю, виключно, єдиним видом реклами яка може вважатися як ефективнішою так і поєднувати етичні аспекти адвокатської діяльності - є рекомендації. Це єдиний вид реклами якій не може бути «підроблений» ні PR фахівцями, ні існуванням красивого офісу, ні гарними розмовами адвокатів. Тільки якість послуг. Безліч варіантів видів реклами адвокатських послуг, на мою думку, не можуть, навіть, зрівнятися, з точки зору ефективності, з рекомендаціями. Я дуже часто зустрічаю випадки, коли рекламні технології, які застосовуються для рекламування, наприклад, продуктів харчування, використовуються для реклами юридичних послуг. При цьому, наші колеги звертаються до відповідних рекламних фахівців, та слухають їх розказні про існування знань та попиту у рекламуванні юридичних (адвокатських) послуг. Вони нічого не розуміють. Це люди не з нашого цеху. Методологія рекламного бізнесу будується на сприянні людиною візуальних, звукових, психологічних аспектів. Головна мета, щоб мозок людини сказав: це якісно, яскраво, смачно. Я буду це їсти, пити, носити. Але для рекламування адвокатської (юридичної) діяльності, застосування такої методології, не завжди можливо, а мабуть, іноді, злочинно. Рекламування адвокатської діяльності, повинно відповідати правилам, котрих, поки що, в нашої країні не має. Але у юридичної спільноті чудово розуміють, які види реклами відповідають етиці нашої професії, а які ні. Дуже довго, на сторінках газети «Юридична практика» був рекламний блок однієї юридичної фірми, в якому використовувалася така фраза: «Экономим деньги в коррумпированной стране». Така реклами є ефективною? Така реклама відповідає нормам адвокатської етиці? Ні, ні та ще раз ні.
Теги: право
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]