Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.02.2010 21:15

Чи став би Йосип Сталін в 2010 році кращим демократом за діючий Уряд та Парламент України?

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

250 депутатів (НУНС, ПР, КПУ та Блок Литвина) своїм голосуванням в Парламенті від 16 лютого 2010 року фактично відтермінували дату проведення виборів до місцевих рад на невизначений термін, що у зв’язку з закінченням 26 березня 2010 року визначеного Консти

250 депутатів (НУНС, ПР, КПУ та Блок Литвина) своїм голосуванням в Парламенті від 16 лютого 2010 року фактично відтермінували дату проведення виборів до місцевих рад на невизначений термін, що у зв’язку з закінченням визначеного Конституцією України строку повноважень депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів призведе до нелегітимності цих депутатів після 26 березня 2010 року.

Ситуація, яка склалася в Україні за результатами вищезазначеного голосування схожа на змагання пловців в морі без краю, де старт відбувся, проте фінішна пряма невизначена.  

Невизначеність фінішної дати проведення виборів у державі до місцевих рад всіх рівнів, свідчить щонайменше про  безвідповідальність з боку керівництва держави, уряду і Верховної Ради України. А за великим рахунком, доводить, що впливовим політичним силам та особистостям закон України - не закон. Можна все, навіть розтоптати право українців на здійснення влади безпосередньо через органи місцевого самоврядування, яке гарантується Конституцією України.

Навіть Йосип Сталін, який вважав, що головне на виборах не як голосують, а хто підраховує голоси, і той жодного разу не ризикнув відтермінувати будь-які вибори в СРСР на невизначений термін.

То виходить, що авторитарний тиран радянської епохи Йосип Сталін був більш поміркованим демократом ніж деякі впливові представники Уряду чи  представники Парламенту України?

Для довідки:

Постановою Верховної Ради України № 6070 від 15 лютого 2010 р., була визнана такою, що втратила чинність Постанова Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році» від 20 жовтня 2009 року  № 1648-VI.

Строк повноважень депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів завершується 26 березня 2010 року. Таким чином, дату проведення чергових місцевих виборів, Верховна Рада України повинна була призначити не пізніше ніж 16.12.2009 року, виходячи з вимог положення ч.1. ст.15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих ради та сільських, селищних, міських голів».

З огляду на те, що станом на 17 лютого 2010 року, Верховною Радою України не визначено дату проведення чергових виборів депутатів місцевих рад, а також сільських, селищних, міських голів, що суперечить вимогам ч.2 ст. 14 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих ради та сільських, селищних, міських голів» свідчить про невиконання Верховною Радою України повноважень, наданих їй ч.30 ст.85 Конституції України.

Народні депутати України, заступники голови партії «Народна влада» Володимир Каплієнко і Геннадій Задирко внесли на розгляд Верховної Ради України проект постанови № 6077 «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році», що передбачає проведення виборів 27 червня 2010 р. При цьому 27.06.2010 року є оптимальною датою, яка дозволяє провести вибори до місцевих рад в умовах політичного протистояння в парламенті.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]