Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2015 15:10

Корпоратизація відкриє "вікно можливостей" для Укрпошти

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Корпоратизація Укрпошти є одним з ключових інструментів для виведення підприємства на якісно вищий рівень.

Корпоратизація Укрпошти є одним з ключових інструментів для виведення підприємства на якісно вищий рівень.

Отримання нового юридичного статусу дозволить створити на підприємстві можливості для залучення стратегічних партнерів (інвесторів) та значних обсягів інвестицій у високотехнологічні проекти. Корпоратизація стимулюватиме Укрпошту постійно підвищувати свою конкурентоздатність, а отже і якість надання послуг.

Корпоратизація відкриє «вікно можливостей» для Укрпошти: підприємство повністю відповідатиме за ефективність своєї господарської діяльності та самостійно прийматиме управлінські рішення.

Спрощення процедури реформування структури підприємства дозволить в свою чергу вдосконалити його до рівня кращих зразків світових поштових компаній.

Початок процесу перетворення державного унітарного комерційного підприємства «Укрпошта» в акціонерне товариство запланований на 11 листопада 2015 року. Про це йдеться в наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 1108 від 7 вересня 2015 року, яким затверджено перелік державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України та підлягають перетворенню в державні акціонерні товариства, а також графік проведення перетворення.

Процес корпоратизації будь-якого підприємства можна поділити на чотири етапи: підготовчий, інвентаризація, оцінка майна, яке буде включене до статутного капіталу, та завершальний.

В Укрпошті наразі триває підготовчий етап, під час якого органи державної влади приймають відповідне рішення про перетворення та готують нормативні документи для забезпечення його виконання.

Після прийняття всіх необхідних нормативних документів розпочнуться наступні два етапи корпоратизації – інвентаризація й оцінка майна. За результатами проведення цих етапів будуть підготовлені акт оцінки, передавальний баланс та низка інших документів, які стануть підставою для проведення завершального етапу – реєстрації нового публічного акціонерного товариства.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]